Мъж бе убит в Анкара при сбиване заради силна музика,

...
Мъж бе убит в Анкара при сбиване заради силна музика,
Коментари Харесай

Мъж бе убит в Анкара при сбиване заради силна музика

Мъж бе погубен в Анкара при сборичкване поради мощна музика, пусната по време на апел за молитва, само че валията отхвърли обвиняванията, че убийството е станало поради слушането на кюрдска музика, съобщи ДПА.

Убийството в столицата провокира вълна от отвращение в обществените мрежи и спорни известия в медиите, някои от които показаха сбиването като закононарушение от ненавист към кюрдите, предава Българска телеграфна агенция.

Мъжът е бил намушкан с хладно оръжие в неделя, откакто влезнал в конфликт с трима мъже, които били пуснали мощно музика в колата си по време на апела за молитва, заяви през днешния ден валийството на Анкара.

Заподозрените са арестувани в ареста, заяви валийството, като акцентира, че сбиването не е станало поради кюрдска музика, отхвърляйки спекулациите, кръжащи в обществените мрежи.

62-годишен мъж преби и наръга жена

Според прокюрдската Демократична партия на народите обаче убийството е осъществено по отношение на "пускане на кюрдска музика в Анкара ". Партията подлага на критика "расисткия нрав, подхранван от политиката на държавното управление на Партията на справедливостта и развиването против кюрдския език ".

"Ние ще продължим да пеем нашите песни против този нрав ", съобщи прокюрдската партия.

Бащата на убития сподели, че синът му е бил атакуван от трима души, когато той и приятелят му ги помолили да понижат музиката, тъй като започвал апелът за молитва, заяви Анадолската организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР