Мъж бе осъден на повече от четири години затвор в

...
Мъж бе осъден на повече от четири години затвор в
Коментари Харесай

Осъдиха мъж на повече от четири години затвор за участие в щурма на Капитолия

Мъж бе наказан на повече от четири години затвор в Съединени американски щати за присъединяване си в смъртоносния взлом на Капитолия на 6 януари предходната година от последователи на тогавашния президент Доналд Тръмп, отказващи да признаят изборното му проваляне от настоящия собственик на Белия дом Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес.

Джошуа Пруит от щата Мериленд е обвързван с крайнодясната екстремистка група " Горди момчета ". Според федералната прокуратура той е един от дребното участници в щурма, изправили се лице в лице с конгресмен. 40-годишният Пруит по-конкретно се натъкнал на Чък Шумър, преди водачът на демократите в Сената да бъде изведен в сигурност от своята въоръжена защита.

Мъжът бе наказан на четири години и седем месеца затвор. След като излежи присъдата си, постановена от областен арбитър Тимоти Кели от окръг Колумбия, той ще бъде още три години под наблюдаване.

Прокуратурата бе поискала пет години затвор.

Мъжът от град Силвър Спринг, щата Мериленд, работел като барман и фитнес инструктор. Той бе разказан от прокуратурата като упорит член на " Горди момчета ", чиято " плашеща фигура " го направила " идеалния човек за рекрутиране " от групата за щурма на Капитолия.

Началникът на защитата на Чък Шумър дефинира натъкването на Джошуа Пруит като " непосилен, паметен миг ". Десният екстремист бил единствено на няколко секунди от това да доближи сенатора демократ от щата Ню Йорк. Тогава Шумър и телохранителите му се отказали да се качат в асансьор и побягнали в друга посока.

На повече от 860 души бяха повдигнати обвинявания за ролята им в щурма на Капитолия. Около 400 от тях към този момент бяха приети за отговорни. До момента са наказани над 240 участници в метежа, като почти половината от тях ще лежат в пандиза сред седем дни и над седем години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР