Мъж, арестуван от гръцките власти в петък за трафик на

...
Мъж, арестуван от гръцките власти в петък за трафик на
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за трафик на жени в Гърция, свързана с ислямския тероризъм

Мъж, задържан от гръцките управляващи в петък за трафик на дами, е обвинен в ислямски тероризъм, заяви електронното издание на в. „ Катимерини “, представено от Българска телеграфна агенция.

В петък благодарение на интернационалните канали за полицейско съдействие гръцката полиция разруши мрежа за трафик на дами, състояща се от две незаконни организации.

По време на огромната интервенция управляващите арестуваха 22 души в Атина и Солун, от които 11 членове на организацията и 11 души личен състав на обществен дом. От мястото бяха избавени 51 дами, от които 48 колумбийки, 2 венецуелки и 1 албанка, на които по-късно е оказана помощ и протекция.

Заподозреният мъж е чужденец от Близкия Изток, който през последните години е в центъра на следствие на гръцките служби за сигурност след информация, уличаваща го във връзки с активността на „ Ислямска страна “. Мъжът е съсобственик на нощен клуб в Атина дружно с албанец, също обвинен по случая с трафик на дами.  

Според вестника мъжът от Близкия изток е дошъл в Гърция, откакто е избягал от пандиза, само че това не е доказано от гръцката полиция.

Печалбите от активността на незаконната мрежа са изпирани през заведения и компания за недвижими парцели, благосъстоятелност на 71-годишна жена с дълга престъпна история в региона на трафика на хора, известна в подземния свят под името „ Марина “.

Съдружници на организацията са убеждавали млади девойки да работят в Гърция с обещанието за високи заплати, само че вместо това отнемали документите им за пътешестване и ги продавали, като удържали своя дял от прихода.

Властите пресмятат, че облагите достигали до 160 000 евро на месец, оповестява гръцката телевизия „ Скай “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР