Мъж алармира в мрежата за проблем, свързан със замърсяването на

...
Мъж алармира в мрежата за проблем, свързан със замърсяването на
Коментари Харесай

Камиони зареждат магазин в столицата и не гасят двигателя. Замърсяват ли въздуха?

Мъж сигнализира в мрежата за проблем, обвързван със замърсяването на въздуха.

Ефрем Радев твърди, че в столичния квартал " Гео Милев "  ежедневно спират товарни коли, с цел да зареждат магазин за хранителни стоки и за времето на престоя си, който е към 15-40 минути, водачите не гасят мотора на транспортните средства. Радев споделя още, че водачите на камионите не реагирали, когато им се направи забележка.

" Въздухът на тази улица така и така нарушаване е доста нечист ", написа Ефрем, който се обръща както към Столична община, по този начин и към КАТ - с вярата те да се погрижат за спазването на наредбите и закона.

Факт е, че замърсяването на въздуха и несъразмерният звук повреждат нашето здраве и околната среда, в която живеем. Замърсяването на въздуха се дължи най-вече на индустрията, превоза, производството на сила и селското стопанство. Друг факт, с който всички сме осведомени се отнася до стандартите за качество на въздуха - те постоянно не се извършват, изключително в градските региони, които могат да бъдат избрани като сериозни точки с най-голямо замърсяване на въздуха.

Публикацията на Радев провокира полемика в мрежата.

Елица Маркова се пита - в случай че се загаси моторът, дали въздухът ще е малко по-чист. Ето какво написа още тя: " И още нещо - кой би трябвало да зарежда магазините, от които консуматорът сте вие (в това число и аз)? Бъдете над нещата! ". Деница Игнатова пък отговори на Елица, че няма по какъв начин следователно да " бъдем над нещата ", както приканва самата тя. " Магазинът би трябвало да има заден вход (склад), където да се разтоварва и получава стока. " Гео Милев " не е толкоз необятна улица и един толкоз огромен камион обърква цялото придвижване. На гърба на магазина има глуха уличка и рампа към склада на магазина - в реда на нещата е да употребяват тях ", написа Деница.

Велислава споделя, че нееднократно е подавала сигнали за сходен проблем, само че без резултат.

" Ако знаете какво се случва пред СБА в " Изток ". Затварят улицата със щайга, с цел да си разтварят. Тротоарът е ангажиран от стока часове. След голям брой сигнали до кмета, фотоси и видео материали, получавам все еднакъв отговор " Не са установени нарушавания ", разяснява Велислава.

" Не знам дали хладилните камиони са задължени да гасят мотора, само че ме изумява какъв брой доста хора са " над нещата " и одобряват за обикновено всичко, което се прави от доста време и/или на доста други места, без значение формалните правила ", гласи коментар на Александър Симов.

А какви са Вашите мнения по тематиката?



Снимка: Ефрем Радев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР