Маирис Бриедис (27-1, 19 КО) спечели дългоочаквания финал на Световните

...
Маирис Бриедис (27-1, 19 КО) спечели дългоочаквания финал на Световните
Коментари Харесай

Бриедис надви Дортикос и грабна световна титла в полутежка категория

Маирис Бриедис (27-1, 19 КО) завоюва дълго чакания край на Световните боксови суперсерии с разграничено решение против Юниел Дортикос (24-2, 22 КО) и завоюва шампионския пояс на Международната боксова федерация в полутежка категория. Съдиите край кръга още веднъж демонстрираха на почитателите по какъв начин могат да гледат изцяло разнообразни борби сред въжетата, като двама присъдиха безапелационен триумф на латвиеца със 117-111, а другият им сътрудник счете събитието за тъждество - 114-114.

BRIEDIS WINS!

Mairis Briedis is the new IBF cruiserweight champion and the winner of the
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) И за двамата боксьори това бе завръщане в деяние от юни 2019 година насам, когато в полуфиналите Дортикос нокаутира зрелищно в 10-ия рунд Андрю Табити и в действителност завоюва овакантената купа, която в този момент загуби от юмруците на Бриедис. Латвиецът пък прати на земята още в третия рунд Кжищоф Гловацки преди 15 месеца, с цел да си заслужи място на финала, като трябваше да се явява на чуване от дисциплинарна комисия, задето употребява забранен удар с лакът против противника си.

В последна сметка, все пак несъгласие, Бриедис може да се похвали с по този начин стремежи пояс в полутежка категория, който му убягна в първия сезон на Световните боксови суперсерии - тогава той бе спрян с единомислещо съдийско решение от властелина Александър Усик на полуфиналите.

Победата на латвиеца е заслужена предвид на развоя на борбата с Дортикос, който той контролираше с контраатакуващите си удари и в това време избягваше ловко поразяващата дясна ръка на противника. В допълнение към международната купа той получи и марковия трофей на Световните боксови суперсерии - купата " Мохамед Али ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР