Maia Open, втори кръгАлександър Лазаров – Лука ван Аш 3-6,

...
Maia Open, втори кръгАлександър Лазаров – Лука ван Аш 3-6,
Коментари Харесай

Французин сложи край на сезона за Алекс Лазаров


Maia Open, втори к р ъг
Александър Лазаров – Лука ван Аш 3-6, 4-6


Александър Лазаров не съумя да реализира четвърта поредна победа на Чалънджър шампионата в Мая, Португалия. Ракета №4 на България загуби от французина Лука ван Аш след 3-6, 4-6 и по този начин напуща конкуренцията, която е последна за него през сезона.

За страдание в днешния мач против международния №176 сервисът на Лазаров не работеше добре и направи задачата му да печели подаванията си доста сложна. Той позволи 6 пробива от 14-те благоприятни условия на французина като на собствен ред осъществя 3 от 5 брейкбола.

Постигнатите три победи на клея в Португалия му подсигуряваха довеждане докрай на сезона в топ 300 на международната класация. В понеделник той ще бъде към 285-а позиция. За страдание той ще остане отвън квалификациите на Australian Open, само че в случай че продължава с напредъка си, то дебютът в Големия шлем няма да закъснее. В началото на сезона той бе отвън първите 400 в ранглистата, само че през 2022-а направи сполучлив преход към Чалънджър шампионатите, на които реализира един полуфинал и един четвъртфинал. Трите ITF трофея на българска земя също подкрепиха напредъка в класацията на АТР, а най-хубавият миг сигурно бе Sofia Open. В „ Арена Армеец “ Лазаров победи Иржи Лехечка, след което бе доста покрай триумф над Лоренцо Музети в мач на извънредно високо равнище.

Очаквайте детайлности.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР