Махленското мислене на киевския елит не си представя бъдещето на

...
Махленското мислене на киевския елит не си представя бъдещето на
Коментари Харесай

Ростислав Ищенко: Украйна - провинцията, от която не става държава

Махленското мислене на киевския хайлайф не си показва бъдещето на страната по различен метод с изключение на под нечий протекторат

Украйна не е Русия - по какъв начин стартира и до какво докара

Руският народ живее в Русия. Едно време имаше земите на Велики Новгород, земите на Рязан, земите на Черниговското княжество, Киев, Переяслав... И тогава станаха една Русия и един съветски народ. Когато част от този обединен народ, а в този момент става дума за Украйна, реши да се отдели и да се назова различен народ, естествено се появи нуждата да се обоснове за какво не са руснаци и за какво би трябвало да живеят настрана.

Но в случай че се погледнете в огледалото и видите там руснак, можете дълго да говорите, че не сте руснак и че не говорите съветски, да убеждавате другите и себе си в това... Е може да твърдите, че вашият роден език е Украински, само че единствено че не го знаете. А не го знаете, тъй като сте живели с съветския език хиляда години, родени сте с него. Е, ще научите украински. Е, ще го наречете ваш роден.

Но неизбежно ще влезете в положение на когнитивен дисонанс: от една страна, вие убивате руснака в себе си, а от друга, вие към момента оставате руснак. Но не можеш да изградиш нищо, не можеш да създадеш нищо градивно, не можеш да живееш обикновено, когато се самоубиваш в себе си. В това положение можете единствено да унищожавате.

И виждаме, че от 90-те години насам Украйна, стъпила на пътя на независимостта, непрестанно се унищожава, гради се върху съсипия и най-много върху разрушаването на личната си еднаквост.

Руснаците в Западна Украйна - дълга и трагична история

Западните райони на Украйна се развиват под огромно полско въздействие - само че в този момент тези земи не могат да бъдат наречени полонизирани. Поляците са били унищожени там по време на Великата отечествена война, по-късно е имало продан на население - т.е. всеки, който е бил или се е считал за поляк, от дълго време е отпътувал за Полша. Да, през последните години популацията на Западна Украйна с подготвеност получава картата на поляка, само че това беше направено само за по-лесно пътешестване до Полша на работа. Това няма нищо общо с етническата еднаквост, просто някакъв печеливш бизнес.

Те също по този начин отиват с готовност в Италия да работят, само че не стават италианци.

Освен това бандеровците ненавиждат поляците тъкмо толкоз, колкото и руснаците. Само дето ги е боязън повече от руснаците, та през днешния ден омразата им е ориентирана главно към Русия. И те намерено споделяха на поляците - в този момент ние ще се оправим с руснаците, по-късно ще се заемем вас. Имаше случаи, когато поляците в Лвов, пристигайки в хотела, окачваха полски флагове - тогава бандеровците правеха кавги, започваха борби.

Десетилетия наред поляците не можеха да получат от локалните управляващи обикновеното право да се грижат за полските гробове - в така наречен " Мемориал на орлетата " в Лвов, където са заровени млади поляци, починали в Гражданската война през 1917 година – гимназисти и студенти, които по време на борбите за града представляваха полската страна.

Следователно не може да се каже, че Западна Украйна е полонизирана - нейното население е по-скоро дерусифицирано. Тя прекарва повече от 600 години в изолираност от Русия, от време на време като част от Полша, от време на време като част от Австро-Унгария. Окончателната дерусификация става през 1914-1917 година по време на по този начин наречения австрийски геноцид.

В края на краищата, даже когато съветската войска навлезе в Галиция през 1914 година, тя беше посрещната като родна - тогава доста униатски свещеници одобриха православието. Закарпатието, като част от Австро-Унгария, е принадлежало към унгарска територия и не е претърпяло геноцид. Там и до момента русините се считат в случай че не за съветски, то за четвърти приятелски народ. И в Закарпатието в никакъв случай не е имало гневна русофобия.

Но в Галиция, където русините в действителност бяха унищожени и останаха единствено тези, които се считат за украинци, русофобията процъфтява. Това са хора които умишлено унищожиха своята национална еднаквост и те не се спираха пред физическото премахване на тези, които тази еднаквост се опитваха да запазят – в това число даже близки съседи и родственици.

Киевските елити, негативната селекция

Изглежда, че Украйна е най-богатата територия във всички връзки, какво й пречи да бъде просперираща самостоятелна страна? Тя може да стане част от Русия, да стане част от Полша, само че не може да стане самостоятелна. И за това има просто пояснение.

В Украйна няма народен хайлайф, който да слага ползите на страната над егоистичните си частни ползи. Във всяка страна - в Полша, в Русия, на всички места - има такива хора. Има хора, които считат страната си за най-висша полезност. Те схващат, че без значение по какъв начин са създали своето положение, единствено тяхната лична национална страна ще им обезпечи сигурност, разцвет и авторитет на международната сцена.

Но в Украйна няма такова схващане. Има хайлайф, който се интересува единствено от това по какъв начин да продаде страната си и по-късно да избяга нанякъде. В Русия, в Полша, във Англия - няма значение. В идеалния случай в Съединените щати, които украинците считат за най-мощната и напреднала страна.

Но императивът е да продаваш и да бягаш. Така не се основават страни. Има очевидна липса на самостоятелност на сегашните украински управляващи - несъмнено би трябвало да намерите някой „ по-възрастен “, който ще реши всичките ви проблеми вместо вас. И корените на това също са забележими в историята.

В Украйна живеят руснаци. И където и да живеете - в Рязан, в Кострома, а по руско време - в Киев или Харков, тогава, в случай че надраснете локалното провинциално равнище, отивате да се развивате по-нататък в имперския център. И няма значение в коя област сте надраснали локалното равнище - в занаята, в изкуството, в политическата активност, основното е, че провинциалната рамка е тясна.

И по този метод всички хора от народен мащаб се озоваваха първо в Петербург, а след преместването на столицата - в Москва. И по тази причина имаше толкоз доста имигранти от Украйна измежду огромните съветски държавници, учени, писатели... Не тъй като всички там са толкоз умни - просто съвсем една трета от популацията на страната е живяло в Украйна по време на Руската империя, това са били най-гъсто обитаемоте територии.

Ето за какво те имаха толкоз огромно посланичество в държавния хайлайф. И локалния хайлайф недораснал до имперско равнище, продължава да гледа на своите територии извънредно като на провинция, неспособна да съществува в каквото и да е друго качество, с изключение на като на подчинена на каквито и да е висши структури. Провинцията е по този начин устроена по формулировка - някой би трябвало да я управлява.

И когато Съветският съюз изчезна, киевският хайлайф, минал тъкмо през подобен недодялан асортимент в продължение на епохи, нямаше концепцията да построи пълноценна самостоятелна страна, нямаше такава традиция. Няма Съюз на съветските социалистически републики - да си намерим различен притежател, за предпочитане - по-богат. Ето, Европейският съюз идва, да отидем там.

Това е невероятно, да речем, в Азербайджан или Узбекистан. Там живеят азербайджанци и узбеки, като някои от тях също обичайно отиват в имперския център, само че това са хора, които се откъсват от националните си корени, преминавайки в имперския хайлайф. Но в това време останалата част от националния хайлайф се счита за част от своя народ, като част от своята страна.

Но в Украйна живеят руснаци и за тях преместването в Москва въобще не значи разлъка с корените им. Следователно във всички национални републики на някогашния Съюз на съветските социалистически републики е непокътнат мислещият, държавнически хайлайф, само че не и в Украйна. Той целият естествено се озовва в Москва или Санкт Петербург, където се основава съветската страна. А тези, които не доближиха до това равнище, останаха в Киев. Затова е безсмислено да се преглежда Украйна като самостоятелна страна - там няма хора, които биха желали и биха могли да реализират това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР