Махленските спорове между БСП и ГЕРБ се опитват да прикрият

...
Махленските спорове между БСП и ГЕРБ се опитват да прикрият
Коментари Харесай

Радан Кънев: В политиката трябва да покажеш умения да събираш и да градиш мнозинства

Махленските разногласия сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ се пробват да прикрият първо, че двете партии нямат никакви кардинални разлики между тях, второ - че слугуват на една и съща олигархия  и трето  - че е визията им за политическата власт е идентично - т.е. то е обири и роднински партийни назначения, сподели в ефира на " Хоризонт "   заместник-председателят на ДСБ  и някогашен водач на формацията  Радан Кънев , като попълни:

Ние сме тези, които приказват за действителните стопански и финансови проблеми пред обществото, ние сме тези, които приказват за бъдещето на България в една все по-променяща се Европа и един все по-нестабилен свят и ние сме тези, които приказват за главните вътрешни проблеми на страната  - корупцията, неналичието на правораздаване...

Идва естествено въпросът, в случай че ние приказваме по тези най-наболелия за хората тематики, за какво не ни чуват, попита Радан Кънев и призна: Когато дясното не е единно, то няма интереса на обществото. В коментар на вероятностите на реализиране на концепцията за ново обединяване в десния политически набор той съобщи: 

В политиката би трябвало да предлагаш съответни решения, би трябвало да си против болките на хората, за съответните им проблеми, само че би трябвало и още нещо  - да покажеш умения да събираш и да градиш болшинства.  Това със сектанство, с явяване настрана на избори и с всевъзможни типове съдружни пазарлъци, на които сме се нагледали, не става  - то става с единение. 

Един подобен политическа групировка би трябвало да бъде отворена и би трябвало да стигне в последна сметка до обединяването на всички българи, които желаят по-смела смяна, а те са много  - те са доста повече и от гласувалите за обособените несполучливи информации на последните избори.... Какъв е пътя? Аз считам, че рано или късно  - и колкото по-рано, толкоз по-добре, е нужно  същинско организационно обединяване на всички в дясно, което да събере гласоподавателите и деятелите, а пък водачите, които не са заслужили да са в компанията на своите гласоподаватели, в една такава обстановка ще отпаднат по натурален път.

Според Кънев е несъмнено, че на идващите локални избори активите на десните партии в България ще бъдат единни: А пък по кое време ще ги последваме ние -  водачите, това зависи от нашия политически разсъдък и инстинкт, добави той. Цялото изявление може да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР