Махат му единия бъбрек в Израел Вече съм добре, продължавам

...
Махат му единия бъбрек в Израел Вече съм добре, продължавам
Коментари Харесай

Отстраниха бъбрека на Вальо Танев. Той: Успях да преборя онкозаболяване

Махат му единия бъбрек в Израел
Вече съм добре, не преставам да играя, ще съм помощник на Теди Москов, споделя артистът

Актьорът Валентин Танев към този момент е добре, откакто прекара животоспасяваща интервенция в Израел и му отстраниха единия бъбрек.

" Добре съм, съумях да преборя онкологично заболяване, демонстрират резултатите от проучванията ми. Сега не преставам да играя ", показа някогашният зам.-шеф на артистите пред вестника.

Добрата вест е придружена от още една - Танев одобри тази година да е помощник на Теди Москов в театралния лицей " Любен Гройс ". Ангажиментът му със студентите ще е 2-3 пъти седмично по 3 часа дневно.

" Удоволствие е за мен да работя в тандем с огромен занаятчия на театралното изкуство като Теди Москов. Съгласих се да преподавам, въпреки да имам и много друга работа. В момента текат възстановителни подготовки в Народния спектакъл на представлението " Какво ще вършим с виолончелото? ". До няколко дни би трябвало да ми изпратят и сюжета за късометражен филм, в който ще се фотографирам скоро ", показа ни някогашният водещ на " Господари на ефира ".

След като по време на пандемията Танев загуби брачната половинка си, преди този момент майка си, брат си и татко си, в този момент артистът се надява за него да идат по-добри времена.

" Доста съм се калил през годините. Имал съм моменти, когато работих по 48 часа, оцелявахме, не виждах децата си, нямах софийско жителство, желаеха да ни изхвърлят. Почти не съм играл с децата си. Нямах време да ги видя по какъв начин израстват, да ги опозная. Това е огромната ми загуба, само че в този момент наваксвам посредством внуците ", споделя Танев.

Вече пенсионер, той почнал да се интересува по какъв начин претърпяват възрастните хора по света, с цел да не страдат от самотност, ограничения, изолираност, от деменцията, която получават много от тях. " Оказа се, че играят тенис на маса, тъй като в тази възраст този спорт раздвижва и мозъчните кафези. Такива неща у нас липсват. Никой не желае да подтиква тези хора. Баща ми и майка ми бяха в Дом за остарели хора, тъй като бяха с деменция и не можех да се грижа за тях у дома. Аз подарих на дома една уредба да им пускат национална музика и по този метод да раздвижват мозъка си, само че за жалост нито един път не им пуснаха музика. Просто никой не се интересува по какъв начин се усещат възрастните хора през днешния ден ", тъжно споделя Танев, който не стопира да работи и е благополучен от това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР