Махането на Паметника на Съветската армия в София, предложено от

...
Махането на Паметника на Съветската армия в София, предложено от
Коментари Харесай

Демонтирането на МОЧА влиза в дневния ред на СОС

Махането на Паметника на Съветската войска в София, препоръчано от съветници от " Демократична България ", влезе в дневния ред на Столичния общински съвет. Това се случва 3 години след внасянето на отчета и десетина дни, откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заръча на съветниците от ГЕРБ да поддържат самодейността на опозицията, оповестява " Медиапул ". 

Идеята за демонтирането на паметника е включено в дневния ред на една от общинските комисии. Вероятно ще попадне и в дневния ред на сесиите на общинарите.

Докладът за премахването на противоречивия монумент в Княжеската градина беше импортиран през март 2020 година Той е адресиран до тогавашния ръководител на общински съвет Елен Герджиков, който се отдръпна към година и половина по-късно. Сред подписалите предлагането има хора, които към този момент не са общински съветници.

В отчета се желае да се разпореди на кмета на София да изиска от страната да реалокира монумента на собствен терен отвън центъра на града. Мотивите са, че паметникът е противоречив от историческа позиция, а също така е и рисков, защото се разрушава. Главния проектант пък би трябвало да направи конкурс за смяна на проекта за застрояване и регулация на градината, тъй че да се откри решение за потреблението на пространството след махането на паметника.

Три години предлагането на " Демократична България " не влизаше за разискване от общинарите. Това внезапно се промени, откакто на 24 февруари персонално Бойко Борисов пожела не просто МОЧА да бъде  изместен, а напряко да се събори. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР