Махаме контейнерите за отпадъци от улиците в зона 2 и

...
Махаме контейнерите за отпадъци от улиците в зона 2 и
Коментари Харесай

Фандъкова сваля контейнери за боклук под земята

Махаме контейнерите за боклуци от улиците в зона 2 и 4, където сега текат поправки. Боклукът отива подземен. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира по какъв начин върви ремонтът на столичната улица „ Солунска ".

„ Всички контейнери по ул. „ Солунска " минават подземен. Това е трайна политика на общината, само че й коства много по-скъпо от контейнерите, които разполагаме по тротоари и улици. Затова се възползваме от интегрирани планове и дружно с тях се стараем да прилагаме тази форма, която е и по-екологична и прави града по-привлекателен. ", съобщи кметът. На ъглите на „ Солунска " и „ Христо Белчев " са направени и първите в града изнесени ъгли, които вършат тротоара по-широк и не разрешават на колите да паркират по тях, добави Фандъкова.

Тя уточни, че настилката на една от най-знаковите улици в града каквато е „ Солунска " към този момент е с паваж, тротоарите са решени с гранитни плочи, а оттоците на постройките са прибрани в едни много по-елегантни оттоци на тротоара. Кметът разгласи още, че от през днешния ден е пуснато придвижването в сектора от бул. „ Витоша " до ул. " Христо Белчев ", като до няколко дни се чака то да стигне и до ул. „ Ангел Кънчев ".

Столичният градоначалник посочи, че срокът, в който би трябвало да завърши ремонта на ул. „ Солунска " в сектора от бул. „ Витоша " до ул. „ Граф Игнатиев " е преди 15 септември и акцентира, че е упълномощила съм на всички обекти, на които се работи сега да работят с удължено работно време – от по-рано заран до по-късно вечер. Фандъкова сподели, че не може да обещае, че някоя плочка няма да се разклати във времето, само че е безапелационна, че няма да заплати за фалшив ремонт.

Тя разясни, че неустойката за закъснение е към 200 000 лв. дневно, глобите за недобре свършена работа много солени, а гаранцията на обекта е 5 години като при подписването на контракта е взета и парична гаранция, която остава до привършване на обекта. „ При довеждане докрай на обекта освобождаваме 50% от гаранцията, а останалите 50% при приключване на гаранцията от 5 години, с цел да може в случай че зародят проблеми да ги отстраняваме с парите на строителя, а не със средствата на данъкоплатците ", сподели Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР