Магнус Норман обяви решението си да се оттегли от поста

...
Магнус Норман обяви решението си да се оттегли от поста
Коментари Харесай

След 4-годишна работа треньорът на Вавринка го напусна

Магнус Норман разгласи решението си да се отдръпна от поста основен треньор на към момента възстановяващия се от интервенция на коляното Стан Вавринка след четири години взаимна работа.

“След дълбоки размишления взех решение да отдам бъдещето си на фамилията ми. С две дребни деца у дома е вярното време да взема решение да се посветя на тях. Нямаше по какъв начин да желая да упражнявам по-добър състезател, по тази причина решението е едно от най-трудните в живота ми. За мен беше чест да работя със Стан, който е страховит тенисист, само че по-важното - приказен човек. Благодаря на екипа на Стан за работата през последните четири години, беше привилегия да бъда съпричастен към отличната отборна работа”, написа в изказването на Норман.

Wawrinka hired Magnus Norman in April 2013. Together they won 13 titles:

- 3 Grand Slams
- 1 Masters 1000
- 2 ATPs 500
- 7 ATPs 250

Brutal pic.twitter.com/DBopyuUeVV
— José Morais (@ZezeAM) October 25, 2017
Шведът стартира да тренира Вавринка през април 2013 година, когато швейцарецът е 17-и в международната класация по тенис. Норман, който самият е някогашен международен номер 2, оказа помощ на Вавринка да изкове впечатляваща статистика в огромни финали - 12 победи и 5 загуби, в това число купите от Australian Open 2014, “Ролан Гарос” 2015 и US Open 2016, а и от сериите “Мастърс” в Монте Карло през 2014-а.

След 26 победи и 11 загуби през 2017 година Вавринка реши да приключи интензивността си след “Уимбълдън”, с цел да се подложи на интервенция на коляното и да опита да се възвърне в точния момент за старта на новия сезон през 2018-а. Той на процедура ще се завърне на корта по-рано в спортна конюнктура, въпреки и на показателен шампионат - този в Абу Даби, който стартира на 28 декември. Гледайте онлайн всички тенис шампионати от веригите ATP 1000, 500, както и определени от ATP 250 по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР