Магнитното поле на Земята е едно от най-загадъчните и важни

...
Магнитното поле на Земята е едно от най-загадъчните и важни
Коментари Харесай

Как магнитното поле на Земята влияе върху хората

Магнитното поле на Земята е едно от най-загадъчните и значими естествени феномени на нашия планетен свят. То играе роля освен в опазването на живота на Земята, само че и върху физиологията и логиката на психиката на индивида, написа. Но по какъв начин магнитното поле на Земята въздейства върху хората и какви последствия може да има за нашето здраве и държание?
Магнитното поле на Земята и неговата роля
Магнитното поле на Земята се генерира от желязното ядро на планетата, което е в течно положение и съдържа разтопено желязо и никел. Този развой основава магнитно поле, което обгръща Земята като щит от нездравословните галактически лъчи и стихии. Без този щит, нашата планета би била изложена на рисковите резултати на космичкото лъчение, което може да повреди живота върху нея.
Въздействие върху здравето
Магнитното поле на Земята не се усеща директно от хората, само че неговите въздействия се учат от ден на ден и повече. Изследванията демонстрират, че това магнитно поле може да има разнородни въздействия върху здравето на хората.
Сън и циркадианен темп
Магнитното поле на Земята може да въздейства върху циркадния темп на индивида - вътрешния биологичен часовник, който контролира нашия сън. Някои проучвания демонстрират, че нарушавания в този темп могат да доведат до проблеми със сънливостта и депресията.
Магнитно лекуване
В последните десетилетия се организират проучвания в региона на магнитното лекуване, което употребява магнитни полета с друга активност за лекуване на разнообразни болести и заболявания.
Психологични въздействия
Магнитното поле на Земята не въздейства единствено на физичното здраве на хората, само че и на тяхната логика на психиката и държание. Някои от вероятните психични въздействия включват:

Изследвания демонстрират, че някои хора могат да изпитват по-голямо прочувствено благоденствие при избрани магнитни условия. Това може да включва по-добро въодушевление и по-ниско равнище на стрес.

Някои проучвания свързват промени в магнитното поле на Земята със смени в държанието на хората. Например, твърди се, че по време на геомагнитни стихии може да се виждат увеличени равнища на експанзия и раздразнителност.

Има доказателства, че магнитните условия могат да въздействат на творчеството и продуктивността на хората. Някои хора могат да се усещат по-вдъхновени и да демонстрират по-голяма креативност при избрани магнитни условия.
Магнитни стихии и здравето
По време на магнитна стихия заредените частици от слънцето могат да взаимодействат с магнитното поле на Земята и да основат разстройства в атмосферата. Тези промени се свързват с повишен риск от сърдечни проблеми, главоболие и други здравословни проблеми. Хората, които са по-чувствителни към тези промени, могат да пострадат повече.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките. Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.
Научните заключения
Въпреки че съществуват голям брой проучвания по отношение на въздействието на магнитното поле на Земята върху хората, тематиката е към момента обект на научни проучвания. Някои учени настояват, че въздействието е минимално и мъчно доказуемо, до момента в който други считат, че има евентуални въздействия, само че са нужни още проучвания.

Магнитното поле на Земята е едно от най-загадъчните и малко изучавани феномени на нашата планета. Въпреки че неговите въздействия върху хората към момента се изследват и разискват, не можем да пренебрегнем значимостта му за запазване на живота на Земята и вероятните му въздействия върху нашето здраве и държание. Този въпрос остава отворен и изисква още научни проучвания, с цел да бъде изцяло разгадан.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР