Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден

...
Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден
Коментари Харесай

Силни магнитни бури ни удрят този уикенд, болните да не излизат

Магнитна стихия се чака да удари Земята в последния ден на август. Предупреждението е на Центъра за прогнози на галактическото време към Американската национална организация за проучване на атмосферата и океаните.
Причина за геомагнитното разстройване е високоскоростен безоблачен вятър. На този стадий прогнозата е за лека магнитна стихия (G1). Справка в Руската лаборатория за проучване на слънчевата интензивност към Института “Лебедев ” демонстрира, че геомагнитната офанзива ще стартира вечерта на 31 август, когато планетарният показател ще е със стойност 4 по 10-степенната канара. На 1 септември се чака кулминационната точка на бурята. Индексът може да скочи до степен 5-6.

Слабите геомагнитни стихии се усещат най-вече от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, изясняват лекари. Възможни са сърдечни конвулсии, замаяност, главоболие и липса на централизация. Смущенията в магнитното поле могат да влияят и на хора с психологични разстройства. При сходни обстановки от време на време има и съмнения в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.
Магнитните стихии се отразяват на здравословното положение и тонус на доста хора. По-младите и тези, които спортуват, са по-слабо чувствителни на магнитните разстройства.
Най-честито магнитните стихии засягат тези, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система. Магнитните стихии се отразяват отрицателно и на храносмилателната и нервната система.

През тези интервали може да се изпита възприятие на паника, горест, да се появи бодърствуване, нервност, главоболие, ниска централизация, отмалялост и други.
В тези случи не трябва да се остава в закрито помещение. По този метод не можем да се предпазим от магнитната бурия. Истината е, че за организма ни е без значение дали сме в затворено помещение или сме измежду природата.
Нещо повече – изолирането в затворени пространства не е целесъобразно, защото въздухът на открито е по-свеж. По този метод може да се облекчат неразположенията, провокирани от нарасналата слънчева интензивност.

По време на магнитни стихии, организмът ни се въздейства от нарасналото наличие на радон във въздуха. Радонът е радиоактивен химичен детайл, който при по-високи равнища по принцип провокира неразположения, даже и болести.
Неговата централизация във въздуха е най-висока едвам един – два дни, след слънчевото изригване, по тази причина тогава и се появяват и неразположенията.
По време на магнитни стихии можем да си помогнем като заобикаляме консумация на храни, съдържащи скотски мазнини и наблегнем на пресните плодове и зеленчуците. Активният спорт също носи изгоди.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР