Магнезият (Mg) не само успокоява нервите, но и решава много

...
Магнезият (Mg) не само успокоява нервите, но и решава много
Коментари Харесай

Лекар: Приемайте този минерал и ще забравите за холестерола

Магнезият (Mg) освен успокоява нервите, само че и взема решение доста други проблеми. Той е един от най-важните микроелементи на човешкото тяло, Руският ендокринолог доктор Зухра Павлова споделя, че той е основен за събаряне на холестерола. Експертът споделя, че минералът в действителност усъвършенства устойчивостта на стрес.

Магнезий - за какво е значим за холестерола и други изгоди от приема му

„ Жлезите с вътрешна секреция, които създават хормони на напрежението, „ усещат “, когато Mg е невисок и стартират да работят по-активно. Когато има задоволително от него в тялото, се създават по-малко хормони на напрежението. ”

Минералът също по този начин понижава възбудимостта на невроните. Той усилва резултата на гама-аминомаслената киселина (най-важният инхибиторен невротрансмитер в мозъка) върху нервните кафези.

„ Но Mg има доста други значими функционалности в тялото. Той е кофактор или помощна молекула, която взе участие в няколкостотин реакции в тялото. Важен е за предаването на генетична информация, включваща ДНК и РНК. Участва в метаболизма на глюкозата и спомага за елиминирането на „ неприятния ” холестерол ”, споделя експертът.

Ендокринологът изброява още няколко значими и потребни свойства на коментирания минерал:

-нормализира кръвното налягане, както и мускулната интензивност, в това число миокарда

-стимулира чревната пъргавина и жлъчната секреция

-намалява риска от формиране на камъни в пикочните пътища, защото има антиспастичен и съдоразширяващ резултат

-помага в битката с умората

„ Коментираният минерал е нужен за производството на молекулата аденозин трифосфат (АТФ), повсеместен източник на сила за всички биохимични процеси в тялото. Следователно магнезиевият недостиг води до нараснала отмалялост. “

Възрастните би трябвало да одобряват 420 mg дневно, а децата - от 55 до 400 mg дневно, според от възрастта.

Първият метод за запълване на магнезиевия недостиг е вярното хранене с консумация на доста храни, богати на минерала. Те включват самун и други артикули от пълнозърнесто брашно или с трици. Факт е, че в обвивките на зърната има доста магнезий, който се губи при смилането и рафинирането на брашното - във висококачественото брашно на практика няма магнезий. Има доста магнезий в разнообразни семена, зърнени храни, бобови растения, зеленчуци, банани и някои плодове.

Вторият метод за унищожаване на магнезиевия недостиг е приемането на добавки с този детайл. Често това са витаминно-минерални комплекси или магнезиеви препарати в композиция с калий - тези детайли работят в синхрон. агнезий като добавка. Това е целесъобразно, защото постоянно им липсва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР