Магнатът Илън Мъск пусна в Тwitter видео от своя разходка

...
Магнатът Илън Мъск пусна в Тwitter видео от своя разходка
Коментари Харесай

Тунелът на Мъск до Лос Анджелис ще бъде открит през декември

Магнатът Илън Мъск пусна в Тwitter видео от своя разходка в стоящия се от неговата компания високоскоростен тунел и заяви, че работата върви по график и формалното разкриване ще бъде на 10 декември.
Той назова тунела „ обезпокоително дълъг “. Строителството му стартира преди две години. Първо Мъск заприказва за този план в края на 2016 година Тунелът стартира под основния офис на компанията SpaceX в калифорнийския град Хоторн и свършва в предградие на Лос Анджелис. Дължината му е 4 километра.

pic.twitter.com/xGJ4Bc6HpL
— Elon Musk (@elonmusk) November 3, 2018
Фирмата на Мъск The Boring Company беше определена за реализатор на строителството на тунели в Чикаго и Вашингтон. В случай на тяхното сполучливо осъществяване компанията възнамерява да сътвори мрежи от тунели под Лос Анджелис и други огромни градове. Те биха разтоварили транспортната система.
„ Днес вечерта минах през целия тунел под лос Анджелис. Той е обезпокоително дълъг. Ще бъдем подготвени за церемонията по откриването на 10 декември “, написа Мъск в Тwitter.
Предполага се, че по тунелите ще пътуват електрически капсули с автопилот, които ще могат да транспортират по 8-16 пасажери със скорост 200-250 км/ч. Идеята е капсулите да се спускат с в тунела с платформи директно от улицата.
Веднъж оказала се подземен, капсулата ще може да транспортира по тунелите коли и пасажери до разнообразни елементи на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР