Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в следващите

...
Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в следващите
Коментари Харесай

Топло и без валежи на Коледа, студ и сняг за Нова година

Мъглите и ниските облаци ще бъдат постоянно събитие в идващите дни, само че те ще бъдат краткотрайни. След преваляванията от дъжд и сняг, които се чакат в петък, и температури от 5 до 10 градуса, се чака покачване на градусите по време на празниците. На 27 и 28 декември ни чакат снеговалежи с сензитивно намаляване на температурите. На 28 и 29 декември те ще бъдат от минус 1 до 3-4 градуса ", предвижда синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

По думите му времето ще бъде изсъхнало и съвсем без превалявания по време на празничните дни, а температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса. В първата половина от празничните дни ще се появи западен вятър, който ще бъде по-силен в планините.

" По планините има доста сняг, най-вече е в Рила и Пирин - сред 50 и 70 см. Идеални условия за ски. По-малко - 40-50 см, е снегът в Пампорово. Там изискванията за ски също са удобни. В София западният вятър ще почисти атмосферата. Повече замърсяване може да има на 26 декември, когато ветровете ще отслабнат ", сподели още Янков.

Синоптикът добави, че би трябвало бързо да се вземат защитни ограничения против мръсния въздух в столицата. Сред ограниченията е по-масово прилагане на метрото.

Янков посочи, че стоплянето ще продължи до 27 декември. След това зимата още веднъж ще подсети за наличието си с сензитивно намаляване на температурите и снеговалежи. В дълготраен проект снеговалежи се чакат сред 1 и 2 януари.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР