Магията на водата“ – това беше темата, по която на

...
Магията на водата“ – това беше темата, по която на
Коментари Харесай

Петокласници рисуваха с вода на открит урок

„ Магията на водата “ – това беше тематиката, по която на 27 март петокласниците от новаторската паралелка в СУ „ Св. Патриарх Евтимий “ изнесоха открит урок по случай Световния ден на водата. Те членуват в клуб „ Млад еколог “ към учебното заведение, който е един от най-активните клубове на Младежкия воден парламент.

За присъединяване на учениците в кампанията  „ Отговорът е в природата “ за Деня на водата 2018 година Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ им връчи грамоти. Събитието се организира в зала „ Компас “ в Ректората на Пловдивския университет.

Децата се готвиха за представянето си месеци наред и  постигнаха впечатляващ резултат върху аудиторията. Те демонстрираха познанията си за водата от позиция на разнообразни аспекти на науката и изкуството. От своя страна учителите, родителите и гостите влязоха в ролята на възпитаници.

Петокласниците демонстрираха ролята на водата в живота на хората, като наблюдаваха ролята на водата от древността до наши дни. Те показаха магията на водата в античния свят, като обясниха правилото на египетската напоителна система.

Децата описаха и за магията на водата в българските антични ритуали. Водата лекува, помни, сбъдва стремежи и тези убеждения са станали част от обичаите с „ мълчана вода “, които към момента изпълняваме по Гергьовден и Еньовден.

Учениците демонстрираха три разнообразни техники за изобразяване с вода. Най-впечатляваща беше техниката „ Ебру “, представляваща изобразяване върху водна повърхнина и след това прекачване на изображението на хартия, плат или друга основа.

Атракцията на представянето им беше осъществяването на музикална пиеса с почукване върху цялостни с вода чаши. Децата демонстрираха и атрактивни опити за приемане на сладка вода от солен разтвор, проява на естествен филтър и ликвидиране на оцветена вода с деен въглен.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР