Магията на целувката е способна да направи с нас доста

...
Магията на целувката е способна да направи с нас доста
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден на целувката! Вижте какви са ползите от нея за здравето

Магията на целувката е способна да направи с нас много неща, всички сме виждали тези дами във филмите, чийто крайник леко се свива обратно, когато устните им се допрян с тези на обичания. Всъщност, в случай че това е холивудска нереалност, то с тялото ни в реалност се случват забавни неща.

Учестен пулс и по-висока телесна температура са измежду нещата, които една целувка e способна да ни аргументи. За тези от вас, които не обичат да спортуват, по-честото целуване е добра опция за поддържане на тялото. Една по-страстна целувка изразходва най-малко 12 килокалории. И това не би трябвало да ни изнендва, тъй като по време на целувка 34 от лицевите ни мускули са дейни.

Ползите за здравословното ни положения и тонуса ни, обаче надалеч не свършват с това. Учени са открили, че честото целуване удължава живота с към пет години. Нещо повече-целуването потвърдено ни прави по-щастливи, а по-време на него тялото ни отделя голямо количество от хормона на щастието-ендорфин.

Замисляли сте се когато целувате половинките си, накъде накланяте главата си?

Оказва се, че множеството хора накланят главата си надясно. Изненада за никого не е в случай че кажа, че 90% от дамите затваряме очите си по време на целувка, само че едвам половината от мъжете го вършат.

А другояче историята на целувката е много забавна. Теории за появяването ѝ има доста. От това, че в древността хората го правели, с цел да се топлят, до това, че сме взаимствали този акт от животните, които допирали устните си. За най-релевантно изказване, обаче до ден сегашен се приема, че целувката произлиза от храненето уста в уста сред майка и дете.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР