Магията на тангото ще плени ценителите на музиката в Плевен

...
Магията на тангото ще плени ценителите на музиката в Плевен
Коментари Харесай

Мария от Буенос Айрес пленява Плевен

Магията на тангото ще плени ценителите на музиката в Плевен на 10 и 11 май. В града гостуват предстоящи с интерес актьори и сформира.

На 11 май – четвъртък, за първи път в Плевен ще бъде показана единствената в света танго опера по музика на Астор Пиацола „ Мария от Буенос Айрес ” със специфичното присъединяване на Люси Дяковска в основната роля. Продукцията ще бъде показана на огромната сцена на Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев ” от солисти, оркестър, хор и балет на Опера – Пловдив. В солистичния състав са и Момчил Караиванов, Живко Джуранов и Калоян Куманов – акордеон.



Сюрреалистичната опера ще опише за Мария, която е прелъстена от танго музиката и попада в подземния свят на Буенос Айрес. В спектакъла по либрето на поета Хорасио Ферер има огнени пристрастености, претворени от фантазията на режисьорката Веселка Кунчева, която родом е от Плевен. Диригент е Константин Добройков, художник - Мариета Голомехова, а хореограф - Явор Кунчев. Места могат да се ангажират онлайн посредством уебстраницата на театъра в Плевен.

Вечни танго мелодии притеглят меломаните и на 10 май – сряда, в огромната зала на изложба „ Илия Бешков ” на бул. „ Скобелев ”. Гост-музикантите Калоян Куманов - акордеон, Стилиян Дерменджиев - цигулка, Момчил Караиванов- тенор, Ралица Ботева – пиано, ще показват спектакъла „ Нощ на танго и цигански романси ” с произведения, които са се трансформирали в класика - „ Oчи чорние ”, „ Джелем джелем ”, „ Чардаш ”, „ Унгарски танц ”, „ Tango por Claude ”. Ръководител на плана е Калоян Куманов, който е специализирал в чужбина, а преди шест години се е завърнал в България с персонална задача да промени отношението към акордеона. Места могат да се ангажират от билетните центрове на Плевенската филхармония.

Двете музикални събития са с начален час 19:00.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР