Магистратите прецениха, че не е ограничително условие да се иска

...
Магистратите прецениха, че не е ограничително условие да се иска
Коментари Харесай

Отмениха единствената за 12 г. глоба на бившия шеф на обществените поръчки в Пловдив

Магистратите решиха, че не е ограничаващо изискване да се желае компаниите, които ще ремонтират колите на градската администрация, да имат сервизи в града

Пловдивският административен съд анулира санкцията от 1680 лева на някогашния началник на публичните поръчки в община Пловдив Тодор Тодоров. Тя беше наложена от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за ограничаващо изискване в състезанието за избор на компании, които да ремонтират колите да градската администрация, и доказана от Районния съд. Решението на втората инстанция, която се произнася в интерес на Тодоров, е дефинитивно.

Конкурсната процедура започва през февруари 2021 година и в нея беше посочено, че претендентите би трябвало да имат сервизни бази в Пловдив. Именно в това АДФИ ограничение на конкуренцията. " Идеята ми беше, че в случай че сервизната база е в Пловдив, няма да се постанова да купуваме винетни стикери за всички МПС-та на общината ", изясни тогава Тодор Тодоров. Със същия мотив той е обжалвал решението на Районния съд пред апелативните магистрати, които намират довода за състоятелен. " Следва да се означи, че характерът и предназначението на МПС-тата, които ще се ремонтират, а точно такива, които обслужват община Пловдив и звената на общинска бюджетна прехрана, изключва опцията за осъществяване на дейностите по обслужване в отдалечени сервизни бази, защото за това е належащо, първо, осъществяване на разноски за винетни  или тол такси, и, второ, специфична организация за превозване на транспортното средство ", е записано в решението.

" Радвам се, че Административният съд анулира санкцията. Тя беше единствената, която ми беше наложена за 12-те години, в които ръководех публичните поръчки в община Пловдив ", разяснява пред " 24 часа " Тодор Тодоров развръзката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР