Магистратите от Върховния касационен съд са обсъдили подробно всички възражения

...
Магистратите от Върховния касационен съд са обсъдили подробно всички възражения
Коментари Харесай

Десислава Иванчева осъдена ефективно!


Магистратите от Върховния касационен съд са разискали в детайли всички възражения на подсъдимите. Въпросните възражения бяха необятно прокламирани от избрани медии и политици. В продължение на няколко години тези възражения бяха употребявани за генериране на отрицателни публични настройки и напън върху политиците за закриване на профилираните съд и прокуратура. Твърдеше се, че наказаната Иванчева била упрекната преднамерено, били потъпкани правата ѝ и редица други опорни точки, върху които се упражняваха подопечните медии и анализатори на стоящите зад закриването на спецправосъдието лица. Бяха правени опити за показване на тези погрешни изказвания и пред европейски институции, а през това време упрекваната през екрана прокуратура не вземаше отношение и очакваше окончателното изговаряне на съда.

Казусът е знаков, защото е едно от първите корупционни каузи с висок публичен интерес под управлението на Специализираната прокуратура, и то малко след прекачване на компетентността на тази категория каузи в същата конструкция. Знаков е също по този начин тъй като може да се наблюдава по какъв начин политици, предприемачи и наранени от дейностите на профилираните структури, се уплашиха заедно от постигнатите резултати в битката с корупцията и изваждането на показ на това уродливо събитие, което подкопава устоите на държавността в продължение на повече от три десетилетия. По този метод се извърши източната мъдрост: „ Врагът на  врага ми е мой другар “.

И в случай че предходните инстанции бяха упреквани в користолюбие, защото бяха част от сатанизираните профилирани съд и прокуратура, то в сегашния случай не съществува мотив, с който да бъде оборено по какъвто и да било метод решението на последната инстанция, а точно Върховен касационен съд. Време е истината да бъде казана по безапелационен метод, а тя след окончателното решение е единствено една: Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петър Дюлгеров са взели участие в осъществяването на корупционно закононарушение. Поисканата сума на подкупа повдига завесата над протичащото се в локалната власт, само че публичното внимание беше ориентирано в посока „ мъченицата “ Десислава Иванчева.

Ето и част от доводите, с които Иванчева се явяваше в редица ТВ студиа, печатни издания и обществени мрежи:

Подсъдимите твърдяха, че им било отказано събирането на спомагателни доказателства и това съставлявало значително нарушаване на процесуалните правила. Съдът обяснява, че са събрани всички относими доказателства и няма по какъв начин да бъде даден приоритет на защитната теза пред обвинителната, както и противоположното, защото главната цел е определяне на обективната истина, а не осъществяване на процеса съгласно субективното виждане на една от страните.

На последващо място, транспортното средство на Иванчева било оставено без надзор и е било допустимо предметът на подкупа да е оставен от трето лице. Съдът споделя, че това не е съответстващ мотив, защото е задоволително да се наблюдава пътя на парите, почнал от очевидеца Ваклин, а посочените алогични изказвания съставляват индивидуален метод на осъществяване на защитна теза.

Източник: crimesbg.com







Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР