Магистратите от Ловешкия окръжен съд осъдиха на доживотен затвор 31-годишния

...
Магистратите от Ловешкия окръжен съд осъдиха на доживотен затвор 31-годишния
Коментари Харесай

Ужасяваща смърт застигна 59-годишна жена, а виновникът ще лежи в затвора доживот

 Магистратите от Ловешкия областен съд осъдиха на пожизнен затвор 31-годишния И.Ц. по тази причина, че е изнасилил и умъртвил, жена в Троян оповестиха от съда.

Освен това наказаният би трябвало да заплати 150 хиляди лв. обезщетение за неимуществени вреди на брата на жертвата, както и разходи по делото. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд - Велико Търново.

Престъпленията са осъществени при започване на 2016 година, разкрити са в края на май 2017 година В местността " Турлата " в Троян екскурзиант е забелязал човешки остатъци - череп и кости, както и елементи от облекла. След поредност експертизи е открито, че те са на изчезнала година по-рано жена. Тя е била оповестена за общодържавно търсене. Доказано е, че дамата е била убита след удар по главата. След извършени процесуално-следствени дейности за закононарушението е арестуван И.Ц. от Троян. Той е осъждан неколкократно за обири и нелегално владеене на оръжие. При задържането си от полицията е направил цялостни признания. Впоследствие излиза наяве, че убитата е 59-годишната троянка от известната фамилия Тотеви. Тя изчезна при разходка на Турлата на 10 януари 2016 г, където година и половина по-късно в региона бе открит човешки череп. В резултат на дългото и комплицирано следствие се откри, че килърът ѝ е 30-годишен троянец.

Пенка Тотева е била ударена с револвер по главата, изнасилена и убита, а тялото е захвърлено в дере.

59-годишната жена от известната троянска фамилия Тотеви, живяла дълги години в столицата, само че се завърнала в Троян да гледа болната си майка и по това време работеща като преводачка в троянската компания " Калинел “ – бе търсена безрезултатно в продължение на седмици. В акцията се включиха голям брой полицейски екипи, спасители от ПСС – Троян, доброволци от града, сътрудници на изчезналата, употребявани бяха и следови кучета, само че нищо. В Троян пък плъзнаха какви ли не клюки – за скрито ликвидиране, за скъсване от кучетата на богат троянец, за бягство при скришен ухажор и т. н.

Година и половина по-късно (в края на м. май 2017 г.) инцидентно, от разхождащ се в същия регион екскурзиант, бяха открити човешки остатъци – череп и кости; и точно по тях, след направена експертиза и дълго и комплицирано следствие, казусът е бил развързан.  Става дума за брутално ликвидиране. Пенка Тотева е  умъртвена от 30-годишен троянец, роден през 1989 година, с букви И. О. Ц. (Ивелин Огнянов Цеков – бел. ред.)

Стряскащо е, че през годините, преди килърът да бъде оголен, той е живял в Троян и е бил сред своите съграждани. За да се стигне до ареста на 17 април 2019 година на 30-годишния Ивелин Огнянов от Троян, съществено оказал помощ психологическият профил на причинителя, направен от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Задържаният за убийството Ивелин Огнянов Цеков в правосъдната зала.

При задържането на обвинения в дома му са открити движимости и украшения, които го свързват с жертвата. През м. май 2017 година същото лице е съдено и е изтърпяло 1-годишна присъда за нелегално владеене на огнестрелно оръжие (пистолет), по което е намерено съвпадане сред микрочастиците по тогава конфискуваното оръжие и тези по черепа на жертвата; с този револвер Пенка е била ударена по главата и е получила упоменатото пострадване на черепа.

Окръжният прокурор Валентин Вълков уточни, че няма връзка сред жертвата и причинителя: " Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в региона на убийството. Тялото й е било оставено в дере, покрито с шума. Има безапелационни данни, че е била изнасилена преди да бъде убита ". Полицай №1 на Троян гл. инсп. Радостина Петкова съобщи, че това е едно от най-сложните закононарушения, по което е работила с сътрудниците си от троянското ръководство. А началникът на ОДМВР - Ловеч ст. комисар Милен Маринов добави, че работата на полицейските чиновници е била единствено по черепните остатъци и с цел да се стигне до разриването на закононарушението, експедитивно е приключен огромен размер от наложителни дейности, съгласувани с Окръжна прокуратура - Ловеч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР