Магистратите от Ломския районен съд отмениха глобата на Д.Б.С. от

...
Магистратите от Ломския районен съд отмениха глобата на Д.Б.С. от
Коментари Харесай

Съдът в Лом отмени глобата на мъж от Медковец, подал фалшив сигнал на 112

Магистратите от Ломския областен съд анулираха санкцията на Д.Б.С. от Медковец, който подал подправен сигнал на тел. 112 за нуждаека си от помощ съседка.
От обясненията му е видно, че същия ден се отбил до дома на бабата и я заварил да плаче. Разказали му, че денем била посетена от внучката си, която желала избрана парична сума. Старицата обяснила, че няма и не й дала желаните пари. И защото преди известно време отново й желала пари, които тя отказала да даде, тогава вкъщи й дошъл съжителстващият с внучката й В. Петров, който й отправял закана и закани. Поради това, че се страхувала, да не пристигна още веднъж вкъщи й и да я бие, страхувала се за здравето си и живота си тя помолила съседа да извика полиция.
При сигнала за физическо принуждение, пристигайки в дома на старата жена служителите на реда не заварили никой, а бабата декларирала, че в действителност не е имало физическо принуждение, нито закани.
Тогава началникът на Охранителна полиция в Министерство на вътрешните работи Лом издал наказателно разпореждане на позвънилия на тел.112 Д.Б.С. за подадена заблуждаваща и погрешна информация.
Съдът анулира санкцията от 2000 лв. на мъжа, повярвал на недоволствата на съседката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР