Магистрати, юристи и граждани излязоха на мълчалив протест в центъра

...
Магистрати, юристи и граждани излязоха на мълчалив протест в центъра
Коментари Харесай

Мълчалив протест в Бяла срещу закриването на Районния съд

Магистрати, адвокати и жители излязоха на безмълвен митинг в центъра на Бяла, с цел да защитят Районния съд, който е с над 100-годишна история. Те са срещу решението на Висшия правосъден съвет той да бъде закрит, тъй като ще бъде стеснен достъпът им до правораздаване.

Хората споделят, че не са срещу правосъдната промяна, стига тя да е съобразена с потребностите на обитаемото място, още повече, че Районният съд в Бяла обслужва още 4 общини в региона.



Протестиращите недоумяват и от обстоятелството, че решението за закриването на съда е взето, откакто остарялата постройка на институцията е съборена и сега се строи нова, съвременна правосъдна палата за 3 млн. лв..



Хората са обезпокоени, че градежът може да остане на кота нула, при изискване, че делата ще се гледат в Русе. След митинга Общинският съвет на Бяла ще заседава изключително, с цел да гласоподава срещу закриването на съда.

Документът, дружно с подписката на жителите, проведена от Инициативен комитет, ще бъдат изпратени за преразглеждане до Висшия правосъден съвет.

Текст: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР