Магистрати от японския град Йокохама постановиха днес смъртна присъда за

...
Магистрати от японския град Йокохама постановиха днес смъртна присъда за
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт убиец на 19 психично болни

Магистрати от японския град Йокохама постановиха през днешния ден смъртна присъда за 30-годишния Сатоши Уемацу, приет за отговорен в убийствата на 19 души с лимитирани умствени благоприятни условия през 2016 година - едно от най-тежките закононарушения в новата история на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.
Подсъдимият не отхвърли да е направил нападението с хладно оръжие в заведение за хора с душевни недъзи в Сагамихара, западно предградие на Токио, където е работил преди този момент.
"Няма място за състрадание ", съобщи през днешния ден съдията Кийоши Аонума.
Адвокатите на Уемацу твърдяха по време на процеса, че довереникът им е почтен, защото по време на действието си е бил "умствено смутен " след взимане на опиати. Съдията обаче съобщи, че Уемацу е възнамерявал авансово своите дейности "с извънредно мощно желание да убива " и "не може да се одобри, че е страдал от психологични болести, свързани с марихуаната ".
Според японски медии Уемацу към този момент е отправил сигнал, че няма да апелира присъдата.
Нападението в Сагамихара бе осъществено през юли 2016 година, когато в заведението там са се намирали 150 пациенти на възраст от 18 до 75 година Действията на нападателя доведоха до гибелта на 19 души и над 20 бяха ранени. Уемацу съобщи като пояснение, че не счита за хора пациентите с лимитирани умствени благоприятни условия и стремежът му е бил да им спести страданията, припомня ТАСС. Тази липса на разкайване шокира преди време публичното мнение в Япония, показва Агенция Франс Прес. /
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР