Магистрален път в Северозападна България от Видин до Благоевград ще

...
Магистрален път в Северозападна България от Видин до Благоевград ще
Коментари Харесай

Магистрален път в Северозападна България ще има

Магистрален път в Северозападна България от Видин до Благоевград ще има. За това се схванаха на среща в Министерски съвет през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и районният министър Николай Нанков с протестиращите от района.
 
Още в сряда настояванията на локалните ще бъдат изпълнени на съвещание на Министерския съвет , когато ще бъде признато решение за построяването на пътя и тунел под Петрохан . " Тук разясняваме за напълно ново трасе, за напълно нови габарити, в някои от секторите ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити ", съобщи Николай Нанков.
 
 Пресцентър, Министерски съвет

Той разяснява, че след построяването на " Дунав мост 2 " пътят е отеснял и във допустимо най-кратки периоди държавното управление ще одобри решение.
 

 
 Пресцентър, Министерски съвет

На Министерски съвет още в сряда ще се вземе решение с съответни периоди и задължения за построяването на Коридор № 4 в сектора от Ботевград до Видин , по протежението на път Е-79. Те ще бъдат индикативни, защото доста от процедурите не зависят от волята на възложителя, на министерството и на Министерски съвет. Ще приемем решение, което да даде изясненост в какви времеви рамки ще приключим плана, приказваме за цялостното привършване през 2022 година в най-тежките сектори Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци, може би ще го разтеглим и до Монтана като по-тежък сектор ", съобщи Николай Нанков.
 

Росица Кирова от Гражданската самодейност за автомагистрала до Видин и тунел под Петрохан заяви, че оповестеният за 3 март митинг ще се случи, само че под формата на събитие-честване на празника. Дошлите в Министерския съвет протестиращи от Видин благодариха на премиера за изразената воля, че ще има гаранции за хората от Северозападна България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР