Магистралата Покровск-Угледар в така наречената Донецката народна република (ДНР) е

...
Магистралата Покровск-Угледар в така наречената Донецката народна република (ДНР) е
Коментари Харесай

Руските войски напредват към град Угледар


Магистралата Покровск-Угледар в по този начин наречената Донецката национална република (ДНР) е прекратена от съветските сили. Новината заяви Игор Кимаковски, консултант на назначения от Москва началник на ДНР Денис Пушилин, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9082
" Това, което мога да кажа ясно, е, че автомагистралата Покровск-Угледар към този момент е пресечена от нашите сили. А това, което персонално чух, е, че има пердах с леко стрелково оръжие ", сподели той в ефира на Първи канал.

По-рано Кимаковски съобщи, че съветските сили са се окопали в покрайнините на Угледар и не престават да се борят с украинските въоръжени сили там. Друг консултант на Пушилин съобщи, че установяването на надзор над Угледар от страна на съветските сили ще разреши да се спрат доставките на муниции за група от украинските въоръжени сили, която обстрелва Донецк.

Според Кимаковски в този момент основната задача на съветските сили е " не да нападат Угледар фронтално, а да го заловен в клещи, както това беше сполучливо направено край Соледар и се прави в този момент край Артьомовск ". Той добави, че тази тактичност до момента е сработила.

Възможно е съветските сили да организират спорадични и лимитирани като присъединяване на жива мощ офанзиви, с цел да разпилян и отвлекат вниманието на украинските сили и да основат условия за започване на решителна настъпателна интервенция в Луганска област, уточни в своя оценка за обстановката в Украйна американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната. 

През последните няколко дни съветските сили възобновиха настъпателните интервенции, а точно лимитирани сухопътни офанзиви, в два съществени бранша на фронта - в централната част на Запорожка област и в западната част на Донецка област. Украински публични лица означават, че тези набези се правят от дребни щурмови групи от 10 до 15 души и имат за цел да разрушат целостта на украинските отбранителни линии. Размерът и характерът на тези офанзиви обаче допускат, че по-скоро става дума за офанзиви, които целят да отвлекат вниманието и да разстроят украинските сили в обособени региони на фронта, в сравнение с за съгласувани старания за възобновяване на настъпателните интервенции, допълват анализаторите от Института за проучване на войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР