Магистрала Тракия е най-натоварената у нас, но се оказва е

...
Магистрала Тракия е най-натоварената у нас, но се оказва е
Коментари Харесай

Магистралите ни били най-скъпите и най-опасни в ЕС

 Магистрала " Тракия " е най-натоварената у нас, само че се оказва е и най-опасна. Спътникови фотоси разкриват, че мантинелата на мястото на случая, където ТИР опустоши няколко автомобила и умъртви петима преди месец, е била компрометирана преди удара. 

Председателят на УС на Българската асоциация на потърпевши при произшествия Владимир Тодоров изясни, че след въпросната злополука от АПИ са излезли с позиция, че мантинелата е била изрядна. 

" В скорошната ни история имаме сходен проблем, когато компроментирана настилка докара до това рейс да падне в дефилето на Искъра. Вече имаме повдигнати обвинявания против компанията, която е направила ремонта ", съобщи той в ефира на.   

Владимир Тодоров съобщи, че не намира за обикновено да имаме най-скъпите автомагистрали в Европа при цената на труда, която в България е ниска, а те да не дават качествено строителство. 

" Имаме сектори, които са в порядъка на 10 до 13 млн. евро цена на километър ", посочи Тодоров. 

Според него Пътната организация би трябвало да се вслуша в експертизата на неправителствения бранш, който анонсира проблеми всекидневно. 

" Крайно време е да проработи действително тази тол система, с цел да влязат едни средства, с цел да може парите за поддържане на тази автомагистрала да са задоволителни ", безапелационен бе ръководителят на УС на Българската асоциация на потърпевши при произшествия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР