Магистрала Хемус вероятно няма да бъде готова до 2024 г.,

...
Магистрала Хемус вероятно няма да бъде готова до 2024 г.,
Коментари Харесай

„Хемус“ през 2024 г. – все по-малко вероятно

Магистрала " Хемус " евентуално няма да бъде подготвена до 2024 година, както дадоха обещание предходните ръководещи. Това оповестиха от районното министерство. На този декор обвиняванията сред ведомството и ГЕРБ за строителството не престават.

Първата копка на автомагистралата е направена през 1974 година от Тодор Живков. 47 години по-късно " Хемус " не е приключена. Според районния длъжностен министър една от аргументите е, че автомагистралата се проектира „ на парче “.

Само на три от общо 9 сектора сега се строи, тъй като единствено за тях има позволение за градеж. Отчуждителни процедури бавят процеса.

След близо месец закъснение новото управление на " Автомагистрали " ЕАД към този момент е записано.

Пари за светлото магистрално бъдеще

В момента строителството е на правата от Боаза до Каленик. В сектора влизат лот 1, 2 и 3.

675 милиона лв. пък е сумата, която предходното управление на държавното дружество „ Автомагистрали “ е раздало предплатено на строители за сектори, които нямат строително позволение, разгласи служебният министър.

„ Вие знаете ли въобще по кое време ще се случи това строителство. Докато почнем да строим и компаниите банкрутират, дали пък няма да ни излезе висока тази цена “, разяснява министър Комитова.
Снимка: bTV
На този декор, един от договорите е с компания за озеленяване и напояване на част от автомагистралата, която даже още не съществува.

Даже е преференциално

Пред bTV освободеният към този момент изпълнителен шеф Стоян Беличев сподели, че съгласно него в предплатеното заплащане няма нищо неправилно, а в противен случай - даже е преференциално: „ Това е най-адекватното управническо решение, което сме можели да вземем, тъй като по този начин генерираме невероятни икономии по тази причина, че сме дали задатък и сме фиксирали цените към оня миг. Сега цените са със 100 – 120 пъти по-високи”.

Бившият зам.-министър на районното развиване Николай Нанков пък отбрани неналичието на банкова гаранция, като уточни, че законът разрешава застраховане със застраховка: „ Тук няма, както се споделя, заровено куче по тематиката “.

Не и съгласно настоящето управление на районното министерство, което ревизира дейностите на предшествениците си. Служебният министър отхвърли обвиняванията, че се пробва да осуети градежа на автомагистралата. По думите на Комитова най-скъпият градеж е незавършеният.

Стаята на тайните

Днес станахме очевидци на още от разкритията на новото ръководтсво на автомагистрали – стаята, предопределена за незабавна помощ в постройката на сдружението. В нея няма аптечка с медикаменти, а масажиращ душ, спалня и безалкохолни питиета.

„ Това е банята, това е спалнята. Имаме смарт тв приемник, дрешник с кенчета газирани питиета, бонбони. Някой да се изкъпе, да си почине и вероятно и за секс “, разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на „ Автомагистрали “ ЕАД Десислава Христова.
Снимка: bTV
Новото управление е изискало видеозаписи от камерите в коридора, който води в стаята, само че такива няма повече от четири дни обратно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР