Магистрала Хемус“ вече е 16 км по-дълга (снимки и видео)Със

...
Магистрала Хемус“ вече е 16 км по-дълга (снимки и видео)Със
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Хемус“ вече е 16 км по-дълга; България взе рекордно скъп заем

Магистрала „ Хемус “ към този момент е 16 км по-дълга (снимки и видео)
Със забавяне от близо две години и половина секторът сред Буховци и Белокопитово на автомагистрала „ Хемус “ публично бе пуснат в употреба през днешния ден от служебния министър Иван Шишков. Трасето е с дължина 16.3 километра. Вече сме една стъпка напред към построяването на автомагистралата. Благодарим на строителите и на всички участници. Имаше проблеми, само че значимото е, че всичко неприятно към този момент е зад тила ни. Това съобщи министър Шишков по време на откриването на лота. 
България взе най-скъпия си заем за последното десетилетие
В понеделник България взе най-скъпия си заем от най-малко едно десетилетие, което е красноречиво доказателство за стягането на изискванията на дълговия пазар. Само за месец на държавното управление му стана фрапантно по-скъпо да взима пари назаем на вътрешния пазар, доминиран от българските банки. 
Ситуацията е като през 2008 година – в Европа се утежнява най-вече
Помрачаване на вероятностите за стопански напредък в целия свят през идната година предвижда компанията за кредитно обезпечаване „ Кофас “. Очакванията на институцията са международният напредък да бъде под 2% – какъвто бе през тежките 2001 година, 2008 и 2009 година и пандемичната 2020 година
50 метра липсват: Подводни фрагменти демонстрираха вредите по „ Северен поток “ (видео)
Първите подводни фрагменти на газопровода „ Северен поток 1 “ след мистериозните течове, които се появиха в Балтийско море предишния месец, демонстрират огромни вреди по оборудването. Видеото е снимано от норвежката компания Blueye Robotics за шведския вестник Expressen и от него се вижда, че към 50 м от тръбата липсват.
Европейска комисия показа ограниченията за битка с високите цени на силата
Европейската комисия предлага нов правилник за изключителни обстановки за справяне с високите цени на газа в Европейски Съюз и гарантиране на сигурността на снабдяването през тази зима. Това ще бъде реализирано посредством взаимно закупуване на газ, механизми за ограничение на цените на газовата борса TTF, нови ограничения за транспарантно потребление на инфраструктурата и взаимност сред страните членки, както и непрекъснати старания за понижаване на потреблението.
Европарламентът още веднъж прикани България да бъде пусната в Шенген
В резолюция, призната във вторник, евродепутатите предлагат на Съвета на Европейски Съюз да одобри решение за присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство за свободно придвижване до края на 2022 година Ако представителите на страните членки също кажат " да ", тогава инспекциите по всички вътрешни граници за двете страни ще отпаднат първоначално 2023 година Резолюцията е призната с 547 гласа „ за “, 49 „ срещу “ и 43 „ въздържал се “.
България е водач в Европейски Съюз с 46% растеж на продажбите на коли
Европейският пазар регистрира растеж в продажбите на нови коли през септември. Данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) сочат, че нарастването на годишна база е с 9.6%. В България обаче растежът на продажбите е главозамайващ – цели 46.4%.
Шолц подреди атомните централи да продължат работа
Германският канцлер Олаф Шолц подреди трите останали атомни електроцентрали в страната да продължат да работят доникъде на април. Причината за решението е енергийната рецесия, провокирана от съветската инвазия в Украйна, която вреди на най-голямата европейска стопанска система.
Съединени американски щати възнамеряват изключителна продажба на нефт от запаса
Администрацията на Джо Байдън възнамерява да продава още нефт от Стратегическия запас в опит да понижи цените на горивата преди изборите за Конгрес идващия месец. Това са споделили източници на Reuters, осведомени с въпроса. Официалното известие на президента се чака тази седмица като част от отговора на войната на Русия против Украйна, сподели един от източниците.
Съединени американски щати и Европейски Съюз се готвят да финансират интернета на Мъск в Украйна
Пентагонът и Европейският съюз към този момент обмислят по какъв начин да финансират интернет услугата Starlink в Украйна. Това се случва дни, откакто създателят на услугата Илон Мъск първо заплаши, че ще я спре, тъй като не може да я финансира, а след това даде обратно и разгласи, че ще продължи с " положителните каузи " и ще заплаща за украинския интернет.
Крипто гамбит – фондовете залагат на биткойн и етер макар срутва им
Все по-голям брой фондове залагат на дълготрайната прелест на биткойн и етер, което е демонстрация на нечовечен гамбит в разгара на криптозимата, написа Reuters. Без да се тормозят от срутва на цените през последните 11 месеца, капиталовите медиатори отприщиха вълна от борсово търгувани фондове, очаквайки, че водещите криптовалути и тяхната съществена технология в последна сметка ще преодолеят компликациите.
Англия подреди на Meta да се откаже от „ договорка за страстите ни “
Британският регулатор по конкуренцията разпореди на притежателя на Фейсбук – Meta Platforms – да продаде платформата за анимирани изображения Giphy. Ключовата „ договорка за страстите ни “ бе оповестена през май 2020 година, през март 2021 година английският антитръстов орган видя заплаха в нея, а по-рано това лято арбитражен съд удостовери паниките му.
„ БАТ България “ показа glo hyper X2 – последната си иновация за нагряване на тютюн
„ БАТ България “ показа на българския пазар най-новия модел на новаторското устойство glo – glo hyper X2. Това е последната иновация в портфолиото на бързо разрастващата се световна марка за нагряване на тютюн на БАТ – glo. 
Уникален хибриден фестивал преобрази „ Перото “ в шахматно царство за ден
Първият по рода си „ Хибриден фестивал на мисловните игри “ преобрази софийския книжовен клуб „ Перото “. Събитието бе проведено от съдружие „ Евро Адванс “ и се състоя в две елементи - полемика за изгодата от мисловните игри и спортно-игрова част – като сподели образно по какъв начин едно градско арт пространство може да се трансформира за обществени и спортни действия, привличайки младежката общественост.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР