Магистрала Хемус“ ще е готова до началото на 2024 година.

...
Магистрала Хемус“ ще е готова до началото на 2024 година.
Коментари Харесай

Николай Нанков: Магистрала Хемус ще е готова до началото на 2024 година

Магистрала " Хемус “ ще е подготвена до началото на 2024 година. Това съобщи във Велико Търново министърът на районното развиване Николай Нанков. Водят се договаряния част от европейските средства за автомагистрала " Струма “ да бъдат пренасочени за " Хемус “, която ще се строи с пари от държавния бюджет. 

През август тази година се възнамерява да стартира тръжната процедура за планиране и строителство на 85 километра от автомагистрала " Хемус “ от разклона при Ловеч – Плевен до Велико Търново, съобщи районният министър Николай Нанков и добави:

" 2021 година да сме подготвени и с този сектор. 160 километра могат да бъдат умерено построени до края на 2021 година ".

Според министър Нанков обозримият период за цялостното довеждане докрай на автомагистрала " Хемус “ е началото на 2024 година. 

Съкратените периоди по нейното осъществяване, което за нас е извънредно значимо, по никакъв метод няма да повлияят върху качеството на строителството.  

По думите на районния министър, след правосъдните каузи за автомагистралата Русе – Велико Търново песимистичният период за нейното осъществяване е средата на 2022 година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР