Магистрала "Хемус " може и да не е построена, но

...
Магистрала "Хемус " може и да не е построена, но
Коментари Харесай

Как на АМ Хемус озеленяване за 5 млн.лв. изпревари построяването

Магистрала "Хемус " може и да не е издигната, само че за сметка на това са платени 5 млн. лева за озеленяването ѝ, написа Медиапул . Как се случва? Както и всичко останало по този план - посредством авансово подписани контракти, предплатени заплащания и така нататък И под шапката на държавното сдружение "Автомагистрали ".

Още в края на 2019 година

В края на 2019 година "Автомагистрали " подписва контракт за озеленяване за първите три лота на "Хемус " до разклона за Ловеч/Плевен. По-късно е подписан анекс за още три - секторите до Велико Търново.

Към оня миг нито една от правите не е издигната, камо ли да се стигне до озеленяване. Държавната компания търси дървета и шубраци. Фиксиран е и период за доставката им - сред есента на 2021 и пролетта на 2022 година

Година по-късно, през есента на 2020 година е извършена още една процедура, този път за лотове 7,8 и 9 - сред Велико Търново и Търговище, които са проектирани единствено на хартия, само че плановете би трябвало да се преправят поради свлачище и ловно стопанство.

По първия контракт на компанията реализатор са преведени 1.2 млн. лева С анекс се прибавя още 1 млн. лева По втория контракт са дадени 2.8 млн. лева Това е към една трета от цената на двата контракта.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР