Магистрала "Хемус" и скоростният път Видин-Ботевград е реалистично да бъдат

...
Магистрала "Хемус" и скоростният път Видин-Ботевград е реалистично да бъдат
Коментари Харесай

AM Хемус и пътят Видин-Ботевград ще са готови през 2027 г. /видео/

Магистрала "Хемус " и скоростният път Видин-Ботевград е реалистично да бъдат приключени през 2027 година, стана ясно по време на общественото разискване на огромните инфраструктурни планове проведено от вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов, което се излъчва онлайн на страницата му във "Фейсбук ".
Служебният кабинет на Стефан Янев е прибрал парите за строителството на автомагистрала "Хемус " за сектора от пътен възел "Боаза " до разклона за Велико Търново от сметката на "Автомагистрали " в размер на 500 млн. лева В момента държавната компания разполага единствено с 2 млн. лева По тази причина в държавния бюджет за 2022 година би трябвало да бъдат заложени 330 млн. лева, с цел да може да се разплаща с компаниите, стана ясно по време на разискването.
Общо за сектора от п.в. "Боаза " до Велико Търново в края на 2018 година държавното управление на ГЕРБ отпусна 1.35 милиарда лева От тях 850 млн. лева към този момент са разплатени на реализатори. Останалите 500 млн. лева са били върнати назад на страната по времето на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев.
За строителството на скоростния път Видин - Ботевград е належащо да бъдат заложени 642 млн. лева в бюджета за 2022 година, стана ясно по време на публичното разискване.
Магистрала "Европа " в сектора до сръбската граница ще бъде приключена доникъде на 2022 година, дадоха обещание от АПИ. Тогава ще завърши и "терористичната офанзива ", както я назова Караджов, за пътуващите по направлението.
Началникът на ДНСК Лиляна Петрова разгласи, че ще бъдат наложени административни санкции на изпълнителя, поради неприятната организация на придвижване по време на строителството.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР