Магистрала Европа, която трябваше да бъде готова през септември, спира

...
Магистрала Европа, която трябваше да бъде готова през септември, спира
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Какви проблеми създава АМ "Европа" за шофьорите


Магистрала " Европа ", която трябваше да бъде подготвена през септември, стопира на към 100 метра от границата ни със Сърбия.

bTV дружно с специалисти направи инспекция, за това какви проблеми основава това за водачите.

Магистрала, която свършва на метри от " Калотина " и притеснение на пътя, а резултатът - запушалка преди границата.

Особено в по-натоварени моменти към коледно-новогодишни празници, по Великден, когато е по-засилен по традиция трафика, както и лятото с гастербайтерите, сподели ръководителят на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова.

" Проектантите по подобен метод са създали електропровода и далекопровода, че е невероятно построяването на автомагистралата до дъно, а това е мястото, където двете ленти се събират и където няма очакван паркинг тези тежкотоварни коли да отбиват и да почиват ", съобщи Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

От Агенция " Пътна инфраструктура " обявиха за bTV, че последните метри преди границата ще бъдат сектор с две платна с по две ленти за придвижване.

" Целта е трасето на сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и 1-ви километър да бъде осъвременено и да се свърже както с изграждащия се сектор от автомагистралата, по този начин и с новата пътна част на реконструиращия пункт " Калотина " ", оповестяват от АПИ.

Измерваме и широчината на спешната лента в най-тесния сектор. Тя покрива условието по норматив от 2 метра и 50 сантиметра, само че специалистите имат забележки.

Ако стане ПТП или се натрупат коли и се наложи някой от водачите на тир да слезе за нещо до транспортното средство, той се намира към този момент в дейната лента, което е причина за ПТП, сподели Русинова.

От Пътната организация обявиха още, че се планува до края на 2022 година да бъде приключено трасето от " Калотина " до Драгоман, а причина за забавянето са неприключили отчуждителни процедури.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР