Магисрала „Хемус“ има възможност да бъде завършена през 2024 г.

...
Магисрала „Хемус“ има възможност да бъде завършена през 2024 г.
Коментари Харесай

Нанков: Реалистично е през 2024 г. да имаме завършена АМ „Хемус“

Магисрала „ Хемус “ има опция да бъде приключена през 2024 година при доста добра организация.

Това стана ясно при чуване на министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков в Народното събрание.

„ С доста добра организация е изцяло реалистично в края на 2024 година да имаме напълно приключена автомагистрала "Хемус " “ , съобщи Нанков.

Министърът уточни, че до края на годината ще се строят 77 км от автомагистралата.

Остават към 90 км, които през 2019 година от Велико Търново до пътен възел "Буховци ", област Търговище ще бъдат търгувани и 2019 година ще стартира тяхното създаване.

Нанков увери, че новата автомагистрала „ Хемус “ ще дава отговор на всички условия.

След счупена джанта, мъж купи винетка с жълти стотинки

Регионалният министър уточни още, че от автомагистрала „ Струма “ през тази година предварително ще бъдат приключени 24-те км от Кресна до Сандански с съвсем 8 месеца.

„ За автомагистралата от Благоевград до Железница, съвсем 7 км, строителните действия вървят извънредно добре.

Прекъснали сме ги в частта на откритото археологическо находище. Ще се съобразим, както до момента, освен с екологията, само че и с археологията “, съобщи Нанков.

Отново поправки по пътя към морето

Автомагистрала „ Тракия” пука гуми, АПИ упреква времето и трафика

Регионалният министър заяви, че за интервала от 5 май предходната година до момента, почти за една година, Агенцията "Пътна инфраструктура ", респективно държавното управление, е дало старт на пътни планове за почти 1,4 милиарда лв. и е сключило контракти за строително-монтажни действия за съвсем 500 млн. лв..

„ Наистина България наподобява на една открита строителна площадка, на която се построяват автомагистрали, ремонтират се първокласни, второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови уреди, тунели “ , разяснява Нанков.

Тол системата - в ход

Реакцията на страната за езерото до Северната дъга

Ска Келер: Европейски Съюз няма да финансира нов път през Кресненското дефиле

Той разясни, че всички публични поръчки, които се организират Министерство на регионалното развитие и в частност в АПИ, са обществени, транспарантни и в цялостно сходство с нормативната уредба и положителните практики, гарантиращи конкурентните начала на пазара.

Като доказателство министърът означи огромния брой участници в процедурите и даде образец с публичната поръчка за тунела "Железница " от Автомагистрала "Струма ", за която били получени 28 предложения.

"Големият брой претенденти е доказателство, че се работи на ярко, под прожекторите, както, несъмнено, и критериите за асортимент на участниците не са дискриминационни и ограничаващи " , разяснява Николай Нанков.

Той означи също, че броят на обжалванията е извънредно невисок в последната година-година и половина.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР