Магдалена Малеева и бившият депутат от ДБ Калоян Янков започнаха

...
Магдалена Малеева и бившият депутат от ДБ Калоян Янков започнаха
Коментари Харесай

Подписка с искане за оставка на Янев: Политиката му е заплаха за сигурността на страната

Магдалена Малеева и някогашният народен представител от Демократична България Калоян Янков започнаха подписка с искане за освобождение от служба на Стефан Янев като министър на защитата. Те се обръщат към премиера Кирил Петков и упорстват предшественикът му неотложно да напусне, защото заплашва сигурността на страната ни и на българските жители с изявленията си срещу НАТО.

Вижте цялостния текст на петицията:

Уважаеми господин Петков,

Обръщаме се към Вас с апел да бъде освободен от служба Министърът на защитата Стефан Янев заради некомпетентност на водената от него политика, която ние оценяваме като опасност за сигурността на страната и българските жители.

Още с назначението си, министър Янев стартира да изрича свои „ персонални ” отзиви по въпросите на защитата, които бяха в ущърб с националния интерес и явно попречиха бързото повишение отбранителните качества на страната.

С упорития си отвод да допусне многонационални сили на НАТО на наша територия, той остави България незащитена и с никаква или дребна съюзническа поддръжка. И до сегашния миг не е взето работещо решение по този въпрос.

В следствие, с разгръщане на рецесията в Украйна, господин Янев по всевъзможен метод се опитваше да омаловажи сериозността на обстановката и да оневинява агресора, което докара до неопитност на страната ни за рецесията и заблуди българските жители и институции. „ Личните ” му отзиви, констатациите и прогнозите му бяха опровергавани от развоя на събитията безусловно след дни. Те, също по този начин, постоянно фаворизираха агресора във войната, която се води в Украйна.

Нищо няма да се промени в политиката по защита на страната до момента в който Стефан Янев е отпред на Министерството на защитата. Защото министрите не са просто реализатори на политики. Те СА политиките. Те непрекъснато взимат решения, които предопределят посоката на развиване. Министър Янев сподели, че не може да му бъде гласувано такова доверие.

Уважаеми господин Петков,

 

България има потребност от предвидлив и съдбоносен министър на защитата, който може да се изправи против връхлитащите ни провокации, не заблуждава обществото, нито слага под подозрение общата съюзническа позиция на НАТО. Министър Янев имаше време да потвърди, че е подобен министър, и за жалост, не съумя. Време е да си върви.

 

Мануела Малеева,

Калоян Янков
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР