Магазините за туристи в Северна Корея вече не продават пропагандни

...
Магазините за туристи в Северна Корея вече не продават пропагандни
Коментари Харесай

Северна Корея забрани антиамериканските сувенири

Магазините за туристи в Северна Корея към този момент не продават пропагандни продукти срещу " империалистическа Америка ", която до момента беше главният зложелател на комунистическия режим, оповестява френският в. " Фигаро ".

Жестовете на Пхенян за възстановяване на връзките със Съединени американски щати одобряват непредвидени форми. След срещата сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур севернокорейските магазинчета за туристи престанаха да продават пропагандни антиамерикански сувенири, предава Българска телеграфна агенция.

Според шефа на туристическата организация " Корьо турс " в Пекин Саймън Кокрел тези сувенири са били доста известни, а в този момент всички са отстранени.

Туристите в Северна Корея доста харесват типичните за диктатурата сувенири, които могат да се намерят в столицата и в демилитаризираната зона сред двете Кореи.

" Една от групите ни посети демилитаризираната зона три дни след срещата на върха в Сингапур. Забелязахме смяна в това, което се продаваше на туристите ", сподели за Ройтерс Роуън Биърд от туристическа организация " Янг пайъниър турс ".

Наред с по-тривиалните дарове като женшенът или локалните алкохолни питиета магазинчетата предлагаха пощенски картички с политически послания, повлияни от пропагандните плакати на комунистическия режим. На тях можеха да се видят да вземем за пример тържествуващи бойци с лозунги в заповедна форма: " С обединените сили на цялата нация да унищожим провокативните измами на американската нуклеарна война! " или " Дайте ни каквато и да било заповед! ".

Забраната на тези сувенири е един от най-видимите признаци за смяната в тона на Пхенян. Постепенно са изчезнали и антиамериканските плакати. " И освен на демилитаризираната граница. Всички антиамерикански плакати, които нормално виждам към площад " Ким Ир-сен " и в магазините на комунистическата тирания, са изчезнали ", споделя Биърд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР