Магазините в Англия, които предлагат стоки не от първа необходимост,

...
Магазините в Англия, които предлагат стоки не от първа необходимост,
Коментари Харесай

В Англия започват работа магазините, които не предлагат само стоки от първа необходимост

Магазините в Англия, които оферират артикули не от първа нужда, отварят порти в границите на облекчаването на карантината. Това става, откакто за последното денонощие беше регистриран най-ниският брой жертви на ковид - единствено 36, от 21 март насам.

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок написа в Туитър: „ Печелим борбата против това извънредно заболяване “.

Карантината в Обединеното кралство бе наложена на 23 март и от този момент поетапно се облекчават ограниченията.

Днес всеки вторичен магазин в Англия може да отвори, стига да се съблюдава общественото разграничаване. Остава обаче възбраната за пъбовете, заведенията за хранене и фризьорските салони, които няма да отворят по-рано от 4 юли. От през днешния ден се планува също и отчасти завръщане на учениците в гимназиите, където това е допустимо. Миналата седмица държавното управление се отхвърли от проектите за връщане на всички възпитаници.

Също от през днешния ден става наложително носенето на маски в градския превоз. В другите елементи на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – облекчаването на карантината става по разнообразни схеми по убеждение на техните управителни органи.

Премиерът Борис Джонсън е подложен на напън да понижи обществената отдалеченост, която на Острова е 2 метра, защото това, съгласно някои министри, ще форсира възобновяване на стопанската система. Вероятно е решение по въпроса да бъде взето през седмицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР