Магазинът на ИТ гиганта е сред малкото по света, постигнали

...
Магазинът на ИТ гиганта е сред малкото по света, постигнали
Коментари Харесай

Първият магазин на Google взе „платина“ за устойчивост


Магазинът на ИТ колоса е измежду дребното по света, постигнали високото равнище на сертификация. Фото: Пол Уоршол / Гугъл

Това лято Гугъл отвори първия си магазин за търговия на дребно – в Ню Йорк. Знаковото събитие е удивително по разнообразни аргументи, само че една от тях е, че мястото е планувано, проектирано и издигнато за оптималната екологична резистентност. Това донесе на магазина „ платинен “ документ за резистентност по международния стандарт LEED.

Като компания Гугъл твърди, че е въглеродно неутрална от 2007 година и си е сложила за цел да реализира нулеви въглеродни излъчвания до 2030 година Това може да наподобява много далечна дата, само че постигането на сходна цел в границите на десетилетие и то за компания с сходен размер е огромно изпитание. То изисква ясна визия и поредна смяна. В кратковременен проект непосредствените цели, които компанията е възнамерявала в посока резистентност, включват реализиране на „ нулеви боклуци “ до 2022 година, както и дефинитивно преустановяване на използването на пластмаса в опаковките до 2025 година

Цял екип от архитекти е работил по задачата и новият магазин да бъде в крайник с екологичните упоритости на Гугъл. Резултатът е интерактивно, топло, естествено осветено и налично комерсиално пространство. Климатизацията, осветлението и всички енергийни потребители са с висока енергийна успеваемост. Материалите за вътрешните облицовки са отговорно добити, а корковите и дървените мебели са направени по поръчка от локален занаятчия.

В магазина са изложени на сподели телефони от гамата Pixel, артикули като Nest и други устройства. Фактът, че има статут LEED Platinum е незабравим, тъй като това е доста рядко достижение за обект за търговия на дребно в световен мащаб.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР