Магазина за мобилни приложения на Google е генерирал приходи от

...
Магазина за мобилни приложения на Google е генерирал приходи от
Коментари Харесай

Магазинът за приложения на Google генерира огромни приходи за Alphabet

Магазина за мобилни приложения на Гугъл е генерирал доходи от 11,2 милиарда $ за Alphabet през 2019 година, съобщи Ройтерс, базирайки се на документи, подадени в съда през уикенда.

Главните прокурори на щата Юта и 36 други американски щата или области на Съединени американски щати съдят Гугъл поради хипотетични антимонополни нарушавания посредством магазина Гугъл Play. От документите излиза наяве, че през 2019 година магазинът е донесъл на Alphabet брутна облага от 8,5 милиарда $ и оперативна облага от 7 милиарда $, като оперативният марж е бил над 62%.

Данните включват продажбите на приложения, покупките в приложенията и приходите от реклами.

През уикенда компанията и обвинителите ѝ показаха в настрана заявление, че е допустимо през идната година да бъде заведено дело против Гугъл, от което да стане ясно дали компанията злоупотребява с монополно състояние при продажбите на приложения при устройствата с операционната система Android.

Във финансовите си тримесечни отчети Гугъл групира приходите от приложения на Гугъл Play с тези на други услуги като част от една по-широка категория.

Главните прокурори, както и разработчикът на мобилни приложения Epic Games и други ищци, съдят Гугъл в настрана дело на база изказвания, че компанията генерира голяма облага посредством Play Store, прибирайки такса от 30% за продажбата на всяка цифрова стока в мобилно приложение. Според ищците настояват, че делът е прекомерно висок и „ изцежда “ облагите на разработчиците.

От Гугъл показват, че има други възможности на магазините и системите за разплащания на компанията, само че критиците показват, че този метод не е доходоносен и че от време на време тези пътища на развиване биват блокирани.

Ищците настояват, че Гугъл подписва антиконкурентни покупко-продажби, посредством които усилва изгодите си и постанова рестрикции на огромни разработчици като да вземем за пример Riot Games, основатели на играта League of Legends, с цел да не изоставен Play Store.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР