Магазин на Dolce&Gabbana в търговски център в Шанхай. © Aly

...
Магазин на Dolce&Gabbana в търговски център в Шанхай. © Aly
Коментари Харесай

Китайски онлайн платформи спряха да предлагат продукти на Dolce & Gabbana

Магазин на Dolce&Gabbana в търговски център в Шанхай.

© Aly Song [ "10 минути единствено за теб "] Още по тематиката
Tesla смъква цените в Китай поради комерсиалната война

Моделите S и X ще бъдат с сред 12 и 26% по-евтини
22 ное 2018
Петъкът на eMAG

Само за ден онлайн търговецът съумя да продаде артикули в Румъния за 100 млн. евро
22 ное 2018
Китай може да санкции най-големите производители на чипове с по 2.5 милиарда $

Южнокорейските Samsung и SK Hynix и американската Micron може да бъдат глобени поради нарушавания на антимонополните закони
22 ное 2018 Обществено неодобрение в Китай против италианската фешън компания Dolce & Gabbana принуди някои от водещите платформи за електронна търговия да спрат да оферират продуктите на марката. D&G беше упрекната в расизъм поради последната си рекламна акция. Онлайн видеото демонстрира по какъв начин китайски модел се пробва да яде италианска храна, като употребява обичайните за културата клечки. Твърди се още, че рекламата съдържа и полов намек - питат момичето дали порцията каноли е " прекомерно огромна за нея ".

Скандалът се задълбочи още повече след известия, оповестени в Instagram акаунта на Dolce & Gabbana и в този на съоснователя ѝ Стефано Габано, написа Financial Times. От компанията обявиха, че профилите са били хакнати и че доста се извиняват за станалото. " Уважаваме доста Китай и китайския народ ", споделя се в изказването.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Без артикули

След случилото се компанията беше принудена да анулира грандиозното си фешън си ревю в Шанхай, откакто модели и звезди заплашиха, че ще окжата да носят артикули на марката. Сайтът за електронна търговия Secoo разгласи в четвъртък, че е премахнал листата с артикули на Dolce & Gabbana. " Secoo не може да сътрудничи с такава компания, тъй като става въпрос за расизъм и липса на морал ", съобщи представител на компанията.

Най-голямата по доходи онлайн платформа за първокласни артикули AFP Yoox Net-a-Porter също спря да предлага продуктите на D&G в китайските си уеб сайтове, твърди източник, осведомен с решението. В останалите страни обаче уеб сайтът ще предлага стоките на марката. По същия метод ще постъпят и платформите Mr Porter и The Outnet. Alibaba и JD също сега не оферират артикули от марката, само че отхвърлиха коментар.

Какви може да са следствията

SMG Models, организацията, от която е китайският модел, взел участие в рекламата, се извини в своя формален Weibo акаунт. Тя разяснява, че не е имала надзор върху снимането на видеото и че моделите и организацията " се опълчват на държанието на D&G ". Определено това деяние на италианската компания ще повлияе на растежа и позицията ѝ на международния пазар за първокласни артикули.

Анализаторите предизвестиха, че в по-дългосрочен проект компанията ще се сблъска с финансови проблеми, в случай че продуктите се отстранен и от физическите магазини, освен от онлайн уеб страниците, или в случай че държавното управление се намеси. " Ще има краткосрочно влияние поради това, че стоките няма да се оферират онлайн, само че надалеч по-лошо ще стане, в случай че магазините в комерсиалните центрове затворят или в случай че държавното управление се намеси с по-строги ограничения ", споделя Танг Сяотанг, създател на стилната консултантска организация NoAgency.

Хората се питат дали министерството на културата е подхванало ограничения за случилото се. Говорителят на външното министерство Генг Шуан съобщи пред държавните медии, че " въпросът не е дипломатически и се надяваме да не се трансформира в подобен ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР