Маг.-фарм. Антон Вълев е завършил фармация през 2001 г. във

...
Маг.-фарм. Антон Вълев е завършил фармация през 2001 г. във
Коментари Харесай

Фармацевт обясни може ли да приемат билки и лекарства едновремнно и има ли ГМО нишесте в хапчетата

Маг.-фарм. Антон Вълев е приключил фармация през 2001 година във Фармацевтичния факултет при Медицински университет - София със компетентност промишлена фармация. През 2002 година специализира клинична фармация в Хановер като стипендиант на Европейското сдружение по клинична фармация. Антон Вълев е член на Българското здравно хомеопатично сдружение, на Българската асоциация по педиатрия.

През 2010 година е определен за член на Контролната комисия на Българския фармацевтичен съюз, а неотдавна и за ръководител на Националната аптечна камара. Интересите на маг.-фарм. Антон Вълев са главно в областта на педиатричната процедура, само че развива сполучливо и един съвременен клон на аптечното дело - интернет консултациите за пациенти. През 2007 година екипът му развива идея за внедряване на не лекарствени способи за лекуване и профилактика на болесттите, които да понижат значително използването на лекарствени артикули в детската възраст.

- Г-н Вълев, през последните години доста българи одобряват хранителни добавки. Ефективен ли е контролът в България във връзка с регистрирането им?
- Дали един препарат ще бъде регистриран като хранителна добавка или като лекарство, е извънредно противен за България въпрос, тъй като у нас няма надзор върху питателните добавки. Първо, за тях не се управлява дали оповестеният състав дава отговор на фактически инвестиции. Затова в някои добавки за намаляване има неразрешени за приложимост лекарствени субстанции (например сибутрамин) и никой не го управлява. И след това, никой не знае кой от какво е починал, тъй като у нас хората нямат културата да си търсят правата.
В Съединени американски щати, Германия, Англия имат строги стандарти по кое време един препарат може да е хранителна добавка. Например за екстракта на листата от гинко билоба в Германия ясно е казано, че наличие от 40 мг нагоре в една доза гинко билоба наложително би трябвало да се записва като лекарство и не може да се показва като добавка. Затова остарелият немски препарат (лекарство) мемоплант е 40 мг в доза, а различен подобен е 80 мг в доза - тебокан.
У нас обаче, може да видите препарати със 100 мг в доза и освен това са като хранителни добавки. Странностите на нашия пазар и неналичието на държавност отново си споделят думата.

Вярно ли е, че приемът на медикаменти и билки е противопоказан и има ли ГМО нишесте в ллекарствата - какво дава отговор фармацевтът Вълков четете в zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР