Мафията са онези, които са най-сериозната пречка пред развитието на

...
Мафията са онези, които са най-сериозната пречка пред развитието на
Коментари Харесай

Рашков: Някой хора ги тресе страх, ако отида в КПКОНПИ, защото няма да съм златното кюлче на ДПС

" Мафията са тези, които са най-сериозната спънка пред развиването на страната в по-глобален мащаб. Когато овладееш финансите на страната и разходваш бюджетните средства в персонален, колективен или политически интерес - ето ви я мафията ", това съобщи Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред ТВ 1.

" Мисля, че от предходната година до в този момент станаха ясни доста закононарушения, осъществени от предходното ръководство, прикривани от прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи. Още тогава стана ясно, че има корупционни схеми в пътното строителство ", продължи той.

По думите му тогавашните ръководещи са били удовлетворени от подписаните по това време контракти.

" Това са контракти за доставка на артикули ", сподели той във връзка с ин-хаус договорите.

" Г-н Караджов опита да приобщи към личните си задължения и други членове на държавното управление. Пита се персонално той какво е направил. Строителството на Автомагистрала " Хемус " не се прави с писма до този и оня министър ", сподели той за връзките си с районния министър в оставка Гроздан Караджов.

" По отношение на някои от компаниите, работили са с доста необятна ръка. Така обилно са раздавани тези пари, а за част от компаниите имаме ясна визия защо са изхарчени ", продължи силовият министър.

По думите му аутобанът не се строи, само че все пак към избрани компании са " изсипани десетки милиони, надхвърлящи общо един милиард. Някой от тях имаме информация, че разходват парите за персонални ползи ", акцентира Рашков.

Той удостовери, че за някои от ЛОТ-овете още няма одобрени проекти за строителство, само че там също са платени средства.

" Тези квалификации, които четете, са резултат на страха. Някой ги тресе ужасяващ боязън, в случай че отида в КПКОНПИ, тъй като няма да бъда златното кюлче на Движение за права и свободи там. Затова тази политическа партия стартира да измисля ограничавания за заемане на тази служба ", сподели Рашков по тематиката за това дали ще става началник на Антикорупционната комисия.

И акцентира, че ще изчака с кандидатурата си, с цел да види по какъв начин ще бъде построен законът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР