Мафията на крадените телефони не се спира пред нищо и

...
Мафията на крадените телефони не се спира пред нищо и
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Опасна детска банда на велосипеди вилнее в София

Мафията на крадените телефони не се стопира пред нищо и към този момент употребява и деца, с цел да се достави с най-новите модели устройства, научи БЛИЦ. Хлапетата употребяват колела и грабят в придвижване от ръцете на минувачите, описаха отдадени.

Последният случай е от тази неделя, когато млада жена е ограбена от деца измежду бял ден наоколо до Първо районно на ул. „ Раковски “ в София.

„ Измъкнаха ми телефона от ръцете, до момента в който пишех известие. Бях на тротоара, а те минаха около мен на колелета. Първото момче ми сграбчи телефона и изчезнаха за секунди. Бяха към десетина годишни, единият русоляв. Съвсем естествени момчета на колела, от които не очакваш да ти свият телефона “, споделя дамата, която пожела имената й да останат загадка.

По случая към този момент има подадена тъжба в Първо районно.

Запознати с черния пазар на телефони са безапелационни, че потреблението на деца за кражбите зачестява през летните им ваканции, когато и контролът на родителите е по-слаб. Обикновено дребните разбойници не са такива, които ще заподозреш – нападат бързо и изчезват още по-бързо, случва се главно в централните региони на София, където има повече хора. Лесна работа е да измъкнат устройството от ръцете на хората, които не са готови за сходна безочливост и то - от дете.

Работят за каналите за крадени телефони, вербувани от по-големите батковци, които им дават дребни пари за домъкнатите телефони. Използването на деца е хитро и тъй като не могат да бъдат наказани или най-малко рядко се случва, издават източниците ни.

Крадените телефони поемат най-вече за Сърбия и Македония. Там, даже и да бъде издирен посредством imei няма по какъв начин да бъде върнат или най-малко никой не би се занимавал с това, разкриха още наши източници. На ден единствено в центъра на София се крадат по към 15 телефона, демонстрира неофицалната статистика. Голяма част от хората даже не подават тъжби, тъй като са уверени, че няма да има резултат от писането на тъжби.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР