Мафиотският бос от Коза ностра Матео Месина Денаро беше опериран

...
Мафиотският бос от Коза ностра Матео Месина Денаро беше опериран
Коментари Харесай

Оперираха мафиотския бос Матео Месина Денаро от Коза ностра, състоянието му е критично

Мафиотският необут от Коза ностра Матео Месина Денаро беше опериран в болничното заведение на град Л’Акуила, където беше изместен от пандиза, оповестиха италианските медии, представени от " 24 часа ".
Прочетете още
Мафиотът беше превозен от пандиза „ Ле костареле ”, където изтърпява доживотна присъда, в мощно охранявана зона в здравното заведение „ Сан Салваторе ” след внезапно утежняване на положението му. След интервенцията поради задръстване на червата му следва дълъг интервал на възобновяване в болничната килия. В последно време Месина Денаро бил превозен всяка седмица в болничното заведение за контролни проучвания след затрудненията поради претърпяната от него интервенция на 27 юни за урологични проблеми. Тя била последният от серията проблеми със здравословното положение на 62-годишния мъж поради остра и доста нападателна форма на израстък на дебелото черво, от която страда. До стаята, в която лежи Месина Денаро, е оборудвано още от 17 януари и помещение за химиотерапия. Това беше провокирало полемики от страна на мнозина, изключително у различен болен от израстък, който нямал опция да употребява сходна привилегия.

Според Лучано Мути, началник на онкологията на болничното заведение в Л’Акуила, който лекува Месина Денаро, животът му не бил подложен на риск в този миг.

Още преди сегашната интервенция един от юристите на боса – Алесандро Черела, заявява, че поради влошеното здраве държането му при непоколебим затворнически режим е несъвместимо с клиничната му картина. С тази цел юристът ще изиска от Съда преустановяване на задържането в пандиза на клиента си и слагането му в болница.

Според медиите при разпитите след арестуването си Месина Денаро заявил пред прокурора на Палермо, че в никакъв случай няма да се разкае. Той отрекъл в миналото да е взел участие в осъществяването на атентати, убийства, наркотрафик. Признал единствено, че поддържал преписка в пандиза с мафиотския необут Бернардо Провенцано.

Матео Месина Денаро беше задържан в Палермо на 16 януари след 30-годишно укриване от правораздаването.

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР