Маестрото на италианската мода Джорджо Армани представи мъжка колекция, отдаваща

...
Маестрото на италианската мода Джорджо Армани представи мъжка колекция, отдаваща
Коментари Харесай

Армани представи модната си колекция за мъже, вдъхновена от стария град Милано

Маестрото на италианската мода Джорджо Армани показа мъжка сбирка, отдаваща респект към предишното, в прочувствено дефиле, в което оживя великолепието на старите дворци и вътрешните дворове на Милано, оповестяват Франс прес и Асошиейтед прес. 

Моделите дефилираха в интимната конюнктура на историческата централа на Виа Боргонуово, надалеч от лудостта на показния фешън театър, в четвъртия ден от Седмицата на мъжката мода в Милано, която завършва през днешния ден.
Какво е посланието на сбирката на Армани за сезона есен-зима 2023-2024 година? " Спокойствие и бодрост ", сподели 88-годишният деец на италианската мода. 

Мъжкият контур на Армани е изискан, само че еластичен, с изчистени кройки и благородни и плавни материи като кашмир, алпака, кадифе, букле.

" Харесва ми да мисля за Милано на старите дворци, откритите дворни пространства, градините, които човек може да зърне. Исках да пресъздам тази атмосфера, с цел да вдъхна живот на новата сбирка ", изясни Джорджо Армани.
И до момента в който дефилето повежда по утопичен метод публиката по улиците на остарелия град Милано, то цветовете на тъканите са заимствани от природата: доминират сиво, бежово, сиво-бежово, зелено, с леки нюанси на рубиненочервено.
Класическите кадифени жилетки или сака, съчетани с ризи или пуловери в същия звук, се носят върху необятни, само че изискани панталони, които разрешават независимост на придвижванията.

Строги двуредни сака, ушити за бизнес срещи, съчетани с леко бухнали вратовръзки, типичен костюми с вградени качулки...маестрото си разрешава и дребни причудливости.

" Прекалената вдървеност не е добре, постоянно би трябвало да има малко провинение, леко разконцентриране ", споделя Армани. " И постоянно с желанието да преосмислим класиката от позиция на модерността ", добавя дизайнерът. 
В този шеговит дух Джорджо Армани е сътворил дълго палто от изкуствена тигрова кожа, което не се предлага за значими работни срещи, иронизира той.

Мъжете обаче, показани от Армани, излизат от луксозните си домове и в спортно облекло, цветни пухени якета и ватирани панталони, като в същото време резервират изискания си тип.
След това, на фона на омагьосващата музика на италианския композитор Лудовико Ейнауди, Джорджо Армани изпрати на подиума пет двойки модели в искрящи вечерни дрехи, които се прегръщат и целуват, преди да отидат на бала.

" Да закрия дефилето по този метод е верният избор, тъй като приказваме за мъж и жена, които се обичат ", споделя дизайнерът. Според него това е покана хората да демонстрират повече деликатност в връзките си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР