Маестро Теодосий Спасов и дългогодишният му приятел от Северна Македония

...
Маестро Теодосий Спасов и дългогодишният му приятел от Северна Македония
Коментари Харесай

Теодосий Спасов и Влатко Стефановски ще зарадват публиката във Варна, София и Пловдив

Маестро Теодосий Спасов и дългогодишният му другар от Северна Македония Влатко Стефановски ще зарадват със своите осъществявания публиката в трите най-големи български градове. За Българска телеграфна агенция майсторът на кавала посочи, че концертите ще бъдат три поредни дни - на 8, 9 и 10 август, във Варна, София и Пловдив.

В крайморския град концертът ще бъде в Летния спектакъл от 21,30 часа. В него, с изключение на двамата другари, ще се включат и Стоян Роянов-ЯЯ с неговата група, групировка " Арт денс ", както и огненото и светлинно шоу " Палячи ".
Концертът-спектакъл " Братимене " във Варна в действителност ще бъде анонс за събитие, чието начало ще бъде сложено през идната година, посочи Спасов. По думите му концепцията е градът да стане хазаин на нов етно джаз фестивал. За присъединяване в него ще бъдат канени реализатори от разнообразни страни, които да запленяват публиката с преплитането на музикални стилове, уточни маестрото.

Концертът във Варна носи името " Братимене ", както в действителност ще се споделя и фестивалът, добави Спасов. Той показа, че думата му е била " подарена " от поета Борис Христов. Основното обръщение на това слово е побратимяване, изясни Спасов. По думите му братимене значи и образуването на зърната в класа на житото. Това е метафора за единение, за партньорство, сподели Спасов. И добави, че житото ни обезпечава живот посредством насъщния, само че и музиката също е самун, единствено че за душата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР