Маестро Максим Ешкенази пристигна в България, за да се включи

...
Маестро Максим Ешкенази пристигна в България, за да се включи
Коментари Харесай

Максим Ешкенази с два концерта по музиката на Джон Уилямс

Маестро Максим Ешкенази дойде в България, с цел да се включи в подготовките за два огромни концерта от зимния цикъл на Фортисимо Фамилия - “Музиката на Джон Уилямс”.

След превъзходно начало с “Лешникотрошачката” на Чайковски пред цялостна зала “България” и над 100 правостоящи деца и родители, фамилният фестивал за класическа музика Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония към този момент се готвят за космическо-приключенска сага с музиката на огромния актуален композитор Джон Уилямс. Джон Уилямс е измежду най-известните, награждавани и сполучливи композитори на нашето време с над 40 номинации и 5 награди “Оскар”.

Едва ли има дете или пораснал фен на виртуозната кино музика, които да не желаят да чуят онлайн - освен това в осъществяване на цялостен симфоничен оркестър! - паметните тематики от филмите, с които пораства потомство след потомство - “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Хари Потър”, “Джурасик парк”, “Сам вкъщи”, “Супермен” и “Извънземното”.

Диригент на двата концерта, които ще забележим в зала “България” на 7 и 8 декември, ще бъде Максим Ешкенази. Маестро Ешкенази работи с Фортисимо Фамилия пета поредна година: мини-епоха, в която над 200 концерти на Фортисимо Фамилия съумяха да срещнат над 70 000 деца и родители с магията на класическата музика.

След празничните фамилни концерти с музиката на Джон Уилямс, Фортисимо Фамилия продължава през 2018 година с пет концерта в зала “България”. Пълната програта на фестивала е тук:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР