Маестро Емил Табаков се завръща на 4 ноември на сцената

...
Маестро Емил Табаков се завръща на 4 ноември на сцената
Коментари Харесай

Пианистката Анна Федорова и маестро Емил Табаков гостуват на Софийската филхармония

Маестро Емил Табаков се завръща на 4 ноември на сцената на зала " България " с стратегия, включваща Осмата симфония на Дворжак и Третия концерт за пиано и оркестър на Сергей Рахманинов. Солистка на вечерта е изключителната пианистка Анна Федорова - " красива, поетична, деликатна и динамична " (списание " Luister " ), научи ДУМА от Филхармонията.

Анна Федорова е една от водещите млади пианистки в света. От ранна възраст показва вродена музикална зрялост и изключителни механически качества. Международната й концертна кариера потегля нагоре още като дете и публиката по целия свят е " сюрпризирана и изумена " от дълбочината и силата на нейния музикален израз. С над 33 милиона гледания записът на Анна онлайн на Втория концерт за пиано на Рахманинов в Кралския Концертгебау се трансформира в най-гледания типичен концерт в ютюб и е високо оценен от доста известни музиканти.

Анна свири в най-престижните концертни зали на Европа, Северна и Южна Америка и Азия. С големия си концертен репертоар тя си партнира с авторитетни оркестри. За Channel Classic Федорова записва голям брой дискове с произведения на Рахманинов, Брамс, Лист, Мусоргски и Шопен. В началото на 2021 година излезе нов документален филм за Рахманинов " Rachmaninoff revisited ", където Анна Федорова е показана дружно с други топ пианисти - Ефим Бронфман, Михаил Плетньов, Денис Мацуев, Бари Дъглас, Александър Кобрин и Олга Керн.

Музикант с потвърден престиж, маестро Табаков е определян в европейската преса като диригент с " грациозен жест, кадърен да съобщи оптимално тъкмо наличието на партитурата ". Изявява се на сцените на четири континента Ц Европа, Америка, Азия, Австралия. Дирижира симфонични оркестри и оперни спектакли по целия свят. Реализира записите и издаването на близо 50 творби за български и задгранични звукозаписни компании. Репертоарът му включва над 300 симфонични и оперни произведения от всички столетия, на модерна и най-нова музика.

Билети за концерта са налични на касата на зала " България " и в Ивентим. До 22 ноември всички билети за концертите на Софийската филхармония се оферират с 50% понижение.

Маестро Емил Табаков

Снимка Василка Балевска

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР